Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

Uskoro u naše luke stižu prvi ovogodišnji kruzeri: na kopnu nema odvajanja od grupe, jelovnici se mogu pregledavati mobitelom…

Dok drugi brodari još kalkuliraju ili linijom manjeg otpora odabiru kružna putovanja unutar nacionalnih granica, kompanija MSC Cruises, sa sjedištem u Ženevi, prva je jasno i glasno potvrdila ticanja plovećih hotela u luci Gruž ove sezone. Dolazak prvog broda na kružnom putovanju dogovoren je za lipanj 2021. godine, potvrdili su iz Lučke uprave Dubrovnik, piše Slobodna Dalmacija.

U upravi MSC Cruisesa raspitali smo se uz kakve će sigurnosne protokole ovog ljeta ploviti putnici za Dubrovnik u uvjetima još itekako aktualne pandemije.

Pravila za goste

“Putnici se obvezno testiraju prije krstarenja, ali i sredinom kružnog putovanja, uz antigenski test prije polaska za prelazak talijanske granice. Posada zasad ne izlazi s broda, testiraju se jednom tjedno, a kompanija je započela sa sveobuhvatnim programom cijepljenja posade”, ističe Darija Semiz iz MSC-jeva odjela za marketing.

Otkriva i nova pravila prehrane za goste na kruzerima:

“Hrana i piće poslužuju se samo za stolom. Osim standardnih jelovnika, gosti ih mogu pregledavati i na vlastitom mobitelu skenirajući QR kod”, kaže Semiz, te dodaje: “Putnici su obvezni nositi maske u zajedničkim prostorijama, MSC je osigurao i pametne narukvice koje služe kao sredstvo plaćanja na brodu, ključ za kabinu te za identificiranje bliskih kontakata ako bi to bilo potrebno”.

Plan je da posade na brodovima MSC Cruisesa koji trenutno plove, kao i na brodovima koji se pripremaju za početak plovidbe, budu cijepljene protiv COVID-a 19 radi vlastite zaštite i zaštite gostiju tijekom krstarenja.

“Naš zdravstveno-sigurnosni protokol je prošle godine omogućio siguran nastavak kružnih putovanja u globalnoj industriji, a ovaj program cijepljenja članova posade dodatno pokazuje našu predanost očuvanju njihove dobrobiti, kao i naših gostiju i zajednica koje će brodovi flote posjećivati u nadolazećim mjesecima”, izjavio je na temu cijepljenja posada izvršni direktor MSC Cruisesa Gianni Onorato.

Primjer MSC-a slijede sve brodarske kompanije svijeta uvođenjem striktnih kontrola i sigurnosnih protokola. Razina zaštite i sigurnosti podignuta je do maksimuma, pa je tako većina brodara vrijeme bez plovidbe iskoristila za uvođenje novih ventilacijskih sustava, te sklapanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama radi organizacije PCR testova i cijepljenja putnika i osoblja. 

MSC Cruises u nadolazećoj ljetnoj sezoni planira rasporediti tri broda u regiju istočnog Sredozemlja s ukrcajnim lukama u Trstu, Veneciji, Bariju i Ateni. Brodovi će tijekom kružnih putovanja posjećivati grčki arhipelag, Kotor u Crnoj Gori te Dubrovnik i Split u Hrvatskoj.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno