Nedjelja, 24 rujna, 2023

USA Today Hrvatsku svrstao među 100 najpoželjnijih na svijetu

AMERIČKE dnevne novine USA Today uvrstile su Hrvatsku na 11. mjesto među sto najpoželjnijih odredišta za putovanja u 2021. godini, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

“S nadom da će se u 2021. situacija s koronavirusom stabilizirati, a putovanja u većoj mjeri ponovno realizirati, zaposlenici i suradnici lista USA Today s portalom za putovanja 10Best.com izdvojili su najatraktivnija mjesta za putovanja, među kojima i Hrvatsku na 11. mjestu na listi od sto destinacija”, ističe direktorica HTZ-ovog predstavništva u SAD-u Ina Rodin.

Hrvatska se tako na listi tih, jednih od najčitanijih dnevnih novina u SAD-u, našla zajedno s primjerice nacionalnim parkom Grand Canyon u Arizoni, Madagaskarom, Havajima, Parizom, Pragom, Italijom, Grčkom i Australijom.

U članku i opisu odredišta za Hrvatsku se ponovo ističe da je na njezinim lokacijama snimana popularna serija “Igra prijestolja”, kao i da su u 2020. otkazana mnoga putovanja i planovi za obiteljska i prijateljska okupljanja, ali i da se s pronalaskom cjepiva očekuje povratak putovanja u 2021. godini. 

Iz HTZ-a tome dodaju da se Hrvatska pozitivno spominje i na popularnom portalu TravelDailyNews u članku “Below Deck Mediterranean: Most Instagrammable locations”, u kojemu se, uz navođenje najljepših lokacija diljem svijeta gdje je snimana američka reality serija “Below Deck”, spominje i Dubrovnik, uz Santorini, Capri, Cannes i Mallorcu.

Po podacima iz sustava eVisitor, iz SAD-a je u Hrvatsku u 2020. došlo 54 tisuće turista, koji su ostvarili 278 tisuća noćenja, čime su dosegnuli 50,3 posto dolazaka i 62,6 posto noćenja iz 2019. godine. 

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno