Utorak, 29 studenoga, 2022

UNWTO pokreće besplatni online alat za oporavak međunarodnih putovanja

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) i Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA) pokreću besplatni online alat Destination Tracker kako bi državama pomogli u pripremi za ponovno pokretanje međunarodnih putovanja.

Alat će biti dostupan putem web stranica obje organizacije i pružat će informacije o:

  • COVID-19 pokazateljima, uključujući stope zaraze, stope pozitivnosti i cijepljenje po destinaciji/zemlji;
  • propisima o zračnom putovanju, uključujući zahtjeve za testiranje i karantenu;
  • mjerama u destinaciji, uključujući opće zdravstvene i sigurnosne zahtjeve kao što su uporaba maski, tranzit kroz državu, policijski sat ili propisi vezani za restorane i atrakcije, koje pružaju nacionalne turističke organizacije.

Države mogu koristiti Destination Tracker za objavljivanje putnih podataka o COVID-19 tako da će potencijalni putnici znati što mogu očekivati u destinaciji/zemlji. Kada se u potpunosti popune ažuriranim informacijama o destinacijama, dionici turističke industrije, uključujući organizacije za upravljanje destinacijama (DMO) i turističke agencije, moći će dobiti najnovije informacije o destinaciji, omogućujući tako putnicima da donose odluke o putovanju, kada se granice otvore i putovanja nastave.

Okosnica Trackera je završena, a dostupne su i sustavno ažurirane najnovije informacije o COVID-19 pokazateljima i propisima o zračnom prometu. Podaci o državama/destinacijama se postupno dopunjavaju, proširuju i ažuriraju službenim informacijama, kako se situacija s COVID-19 razvija.

Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama UNWTO-a odnosno IATA-e.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno