Utorak, 31 siječnja, 2023

Unatoč velikom broju zaraženih, neke europske zemlje kreću u otvaranje granica i restorana

Mađarska će otvoriti terase kada cijepi 3.5 milijuna ili polovicu stanovništva, što se očekuje idući tjedan, objavio je premijer Viktor Orban u srijedu, a otvaranje terasa i sportskih natjecanja s gledateljima najavila je i Švicarska, dok granice otvaraju Belgija i Izrael. 

Mađarska je počela postupno otvarati trgovine i neke usluge nakon što je prošli tjedan cjepivo primila trećina populacije, piše index.hr. S obzirom na bolnice pretrpane covid pacijentima, liječnička komora taj je potez ocijenila preuranjenim, objavio je Reuters.

Orban, koji hoda po tankoj žici između rekordnih brojeva zaraženih i pritiska da otvori gospodarstvo, objavio je ublažavanje mjera, uključujući otvaranje restorana.

“Želimo dio naših starih života natrag”, objavio je Orban na Facebooku.

Orban je također rekao da bi se postupno mogle otvoriti i škole, a vrtići sigurno od idućeg ponedjeljka.

U otvaranje ide i Švicarska

Uz otvaranje terasa restorana i gledatelje na sportskim natjecanjima, švicarska vlada je objavila i da će od 19. travnja otvoriti kina, kazališta i koncertne dvorane, iako će posjetitelji morati nositi maske i držati distancu.

Belgija planira otvoriti granice

“Belgija, u kojoj je prelazak granice u turističke ili neke druge svrhe koje nisu nužne bio zabranjen od kraja siječnja, ponovno od ponedjeljka vraća tu mogućnost”, rekao je premijer Alexander De Croo, a prenosi AFP.

Belgija će također od 8. svibnja omogućiti otvaranje terasa barova i restorana, prvi put u šest mjeseci.

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno