Nedjelja, 24 rujna, 2023

Unatoč smanjenom broju zaraženih, Australija neće otvoriti svoje granice

Australija ove godine možda neće u potpunosti otvoriti svoje međunarodne granice, čak i ako većina stanovništva bude cijepljena protiv COVID-19, izjavio je u ponedjeljak australski zdravstveni dužnosnik, iako ta država trenutačno nema nijedan lokalni slučaj bolesti COVID-19.

Australske vlasti također razmatraju potencijalne štetne učinke cjepiva Pfizer nakon što je Norveška izvijestila o nekolicini smrtnih slučajeva starijih ljudi poslije primanja cjepiva.

“Čak i ako imamo velik dio cijepljene populacije, ne znamo hoće li to spriječiti prijenos virusa“, rekao je dužnosnik.

Australija, koja je upravljala koronakrizom bolje od mnogih drugih država ciljanim zatvaranjima, visokom stopom testiranja i traženja kontakata, izvijestila je u ponedjeljak o nula lokalnih slučajeva koronavirusa.

Država Victoria, koja je domaćin Australian Opena, izvijestila je o četiri pozitivna slučaja kod inozemnih putnika, koji su svi povezani s tenisom, a ukupno ih je bilo devet.

Slučajevi su potaknuli vlasti da tri čarter-leta Australian Opena pošalju u tvrdu karantenu, prisiljavajući više od 70 igrača na 14-dnevnu izolaciju u hotelskim sobama.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno