Srijeda, 4 listopada, 2023

Umjesto dva, francuski avioprijevoznik imat će jedan dnevni let na liniji Pariz – Zagreb – Pariz

Air France je jučer revidirao svoj ljetni red letenja za ovu godinu pri čemu je došlo do promjena i na linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Francuski nacionalni prijevoznik održava cjelogodišnju liniju između Pariza i Zagreba, a u ljetnim mjesecima prometuje i prema Splitu i Dubrovniku, piše croatianaviation.com.

Bez drugog dnevnog leta prema Zagrebu

Kompanija je još u siječnju 2020. godine objavila kako će uvesti drugi dnevni let između Zagreba i Pariza. Naravno, nakon izbijanja globalne pandemije to se nije dogodilo, no kompanija je u lipnju prošle godine obnovila promet na ovoj liniji.

Od ožujka ove godine nizozemski KLM prometuje dva puta dnevno na liniji između Amsterdama i Zagreba, a kako su KLM i Air France u istoj grupaciji, bilo je i za očekivati kako će Air France iz prodaje povući svoj drugi dnevni let što se sada i dogodilo.

Naime, do prije svega nekoliko dana Air France je od lipnja ove godine nudio drugi dnevni let na liniji prema Zagrebu, no isti više nisu dostupni za booking. Umjesto dva, ovaj će poznati avioprijevoznik imati jedan dnevni let na liniji Pariz – Zagreb – Pariz (Zračna luka Charles de Gaulle), dok će dva dnevna leta obavljati ranije spomenuta partnerska kompanija KLM na liniji prema Amsterdamu.

Na linijama prema Amsterdamu i Parizu iz Zagreba prometuje i hrvatski nacionalni avioprijevoznik – Croatia Airlines. Drugih prijevoznika osim spomenutih na ovim linijama trenutno nema.

Povratak u Split i povećanje prometa prema Dubrovniku

Sa zadnjim danom svibnja Air France će obnoviti promet na liniji Pariz – Split – Pariz. Kompanija će svakodnevno prometovati na ovoj liniji tek od 01. srpnja, iako su prvotno svakodnevni letovi bili dostupni od 31. svibnja. Do srpnja, Air France će u prosjeku nuditi između 2 i 4 tjedna leta prema Splitu.

Od istog datuma (31. svibnja), kompanija planira obnoviti i liniju Pariz – Dubrovnik – Pariz. Ista će u početku prometovati s dva leta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih operacija. Od početka srpnja na ovoj su liniji najavljeni svakodnevni letovi, dok će od sredine istog mjeseca Air France prometovati čak 11 puta tjedno između Pariza i Dubrovnika.

Naravno, realizacija letova prije svega će ovisiti o epidemiološkoj situaciji u obje zemlje, no pozitivna je vijest ta da će Air France obnoviti promet prema Splitu i Dubrovniku, iz intenciju povećanja broja operacija prema dubrovačkoj zračnoj luci.

Na linijama prema Hrvatskoj Air France trenutno planira koristiti zrakoplove tipa E190 te zrakoplove iz A320 obitelji, pri čemu su za Dubrovnik najavljeni zrakoplovi tipa A318, svojevrsna rijetkost na europskom nebu s obzirom na to da ih je ukupno prodano svega 80!

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno