Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

Ukinuta zabrana krstarenja. Otvoren put za nastavak rada putničkih agencija

Američka državna agencija CDC je ukinuo naredbu o zabrani plovidbe brodovima za krstarenje, čime je okončana više od sedam mjeseci zabrana velikih brodskih krstarenja u vodama SAD-a. Agencija je uspostavila niz zahtjeva koje će kružne linije morati poduzeti kako bi spriječile širenje Covid-19, otvarajući put za nastavak putničkih operacija.

Agencija je izdala uvjetni nalog za plovidbu koji detaljno opisuje fazni pristup obnavljanju usluge kako bi se umanjio rizik širenja Covid-19 na putnike, posadu i američke zajednice.

Početna faza sastojat će se od ispitivanja i dodatnih zaštitnih mjera za članove posade te osiguranja krstarenja da imaju odgovarajuće zdravstvene i sigurnosne zaštite za posadu.

Prije ukrcaja, svi putnici i posada moraju biti testirani na Covid-19

Sljedeće faze uključivat će simulirana putovanja kako bi se testirala sposobnost da se na krstarenju ublaži rizik od Covid-19, certificiranje brodova koji udovoljavaju određenim zahtjevima i postupni povratak na putnička krstarenja na način koji će, rekao je CDC, ublažiti rizik Covid-19 putnicima, posadi i američkim zajednicama.
Naredba o zabrani krstarenja prvi je put stupila na snagu 14. ožujka i produžena je 15. travnja , 16. srpnja i 30. rujna , kada je produljena do 31. listopada.
Prije ukrcaja, svi putnici i posada moraju biti testirani na Covid-19 i pregledani na znakove i simptome ili poznatu izloženost Covidu-19. Brodovi moraju uskratiti ukrcaj svima na koje se sumnja da imaju Covid-19 ili je utvrđeni kontakt potvrđenog ili sumnjivog slučaja.

Kružne linije moraju testirati sve putnike i posadu na dan ukrcaja i iskrcaja, a rezultati ispitivanja moraju biti dostupni prije ukrcavanja i polaska na njihova konačna odredišta nakon iskrcavanja.
Kruzeri moraju udovoljavati standardima za higijenu ruku, pokrivanje lica i socijalno distanciranje za putnike i posadu, kao i sanitarne čvorove prema zahtjevima CDC-a.
Putničke linije moraju imati ugovore o medicinskoj njezi s obalnim zdravstvenim ustanovama kako bi omogućile evakuaciju svih putnika i posade kojima je potrebna njega u kopnene bolnice.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno