Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Ugostitelji prvog vikenda nakon popuštanja mjera inkasirali 200 mil. eura

Prema najnovijim talijanskim anketama, sedamdeset posto građana otišlo je na ručak ili piće u lokale nakon što im je ukinut lockdown. Italija, kako je poznato, epidemijom upravlja po sistemu semafora i prije nekoliko dana Vlada je dopustila rad do 18 sati za barove, restorane, pizzerije i agroturizam u žutim zonama. U prvom vikendu nakon otvaranja, ti su lokali napravili promet od 200 milijuna eura, objavio je talijanski Coldiretti, najjači europski poljoprivredni lobi.

Entuzijazam talijanskih gostiju najavljuje što bi se moglo događati i u drugim europskim zemljama nakon ukidanja višemjesečnog lockdowna. U Italiji se otvorilo 293 tisuće lokala, ali rad u sadašnjem režimu neće biti dovoljan za oporavak industrije. Ugostitelji traže da im lokalne vlasti odobre i posluživanje večere u žutim zonama, jer samo s ručkom ne mogu pokrivati troškove. Ta faza otvaranja vjerojatno će biti vezana uz procjpeljivanje stanovništva, javlja Ansa.  

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno