Četvrtak, 30 ožujka, 2023

Ugostitelji očekuju daljnje popuštanje mjera

“Očekivali smo negativne rezultate testova sudionika probnog domjenka i svadbe prošlog tjedna, čime se i potvrdilo da to može biti smjer za organizaciju raznih događanja i daljnje popuštanje mjera”, poručila je predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot po objavi tih rezultata, prenosi Privredni.hr.

Rezultati tih testova objavljeni su u petak, sedam dana nakon tih događanja, na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, koji je uz HZJZ dao i podršku ugostiteljima za organizaciju tih pilot događanja, uz uvjet da sudionici budu cijepljeni, preboljeli ili testirani na covid.

“Vrijeme je da se mjere popuste, dolaze nam i ljepše vremenske prilike. S tim se pilot projektima i išlo da se pokaže kako se može u skladu s mjerama i raditi na ‘normalniji’ način”, kazala je Troskot.

Na konferenciji stožera rečeno je da je svih 86 sudionika pilot poslovnog domjenka i 130 sudionika pilot svadbe, koji su održani prošli tjedan, bili negativni na testiranju nakon sedam dana, a u ponedjeljak se očekuju i testovi još jednog probnog događanja, kongresa u Istri sa 65 sudionika, koji su se okupili pod istim uvjetima.

“Ti pilot projekti dokazuju da se na takvim događanjima nije dogodila zaraza, iako za to uvijek postoji neka mala mogućnost, a i druge zemlje su provodile takve projekte”, rekao je na konferenciji za novinare stožera ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno