Utorak, 30 svibnja, 2023

Ugostitelji nezadovoljni novim mjerama najavili prosvjede

Ugostitelji najavljuju nove prosvjede

Nakon prosvjeda ugostitelja ranije ovaj mjesec, kojima su zatražili pomoć Hrvatske vlade, ugostitelj opet u problemu. Akciju je bila nazvana „5 do 12“ pokrenula je Udruga ugostitelja Kvarnera i Istre. Tražili su od države obustavu naplate PDV-a do 01. ožujka 2021. sniženje stope PDV-a na hranu uključujući i piće, na 10 posto, te potpore kroz kredite za likvidnost. Još nisu dobili ni odgovor od vlade, a stožer je već najavio nove mjere. Nove mjere odnose se na stišavanje decibela glazbe u kafićima. Budući da prilikom glasne glazbe u kafićima, ljudi glasnije i pričaju, stoje bliže jedan drugom korona virus se brže prenosi. Ugostitelji smatraju da su takve odluke nerealne i neizvedive, te da će definitivno utjecati na još veći pad prometa.

Nacionalna udruga ugostitelja odluku Stožera smatraju apsurdnom

Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja komentirao je najavljene mjere Stožera. 

“To je apsurd, te paušalne odluke koje se donose kao represivne, vuku korijene još od Staljina i ne mogu uroditi plodom. Uroditi plodom može samo edukacija, i to edukacija osoblja, gostiju i ostalih. Skoro identičan efekt imaju pranje ruku i maske, ako 10 puta dnevno perete ruke, to ima jednak efekt kao maska. S odlukama se pretjeruje”, kaže Medak za Novu TV

Ugostitelji najavili nove prosvjede u Zagrebu i Dubrovniku

Medak smatra da nije pošteno da se zbog nekolicine ugostitelja koji se ne pridržavaju epidemioloških mjera, kažnjavaju oni koji rade po propisima.

“U Zagrebu ima 4600 ugostiteljskih objekata i zbog onih koje zatvore jer ne rade po propisima, kaznit će se svih ostalih 4590”, govori Medak. 

Kaže kako za dva tjedna počinju prosvjedovati u Zagrebu. “Nećemo posluživati goste, a ovaj tjedan to će napraviti ugostitelji u Dubrovniku. Pozivamo i ovo nadriugostiteljstvo u Slovenskoj 9 da ni oni tih sat vremena ne poslužuju goste kako nećemo ni mi”, zaključio je Medak. 

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno