Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Ugostitelji ne odustaju od zahtjeva za produljenje radnog vremena

Prvi produljeni vikend, bolje epidemiološko stanje i sunce izmamili su nakon dugo vremena osmijeh na lica turističkih djelatnika. U Splitsko-dalmatinskoj županiji ostvareno je 75 tisuća noćenja i 17 tisuća dolazaka. Nije kao nekad, ali budi optimizam i nadu u uspješnu sezonu.

U Splitu se prošloga vikenda odmaralo oko 4.000 domaćih i stranih gostiju, a kroz Zračnu luku u subotu i nedjelju prošlo je 8.000 putnika. U cijeloj županiji bilo je 75.000 noćenja. Čim nismo u crvenom, živnu i otoci i Zagora, vrate se neka sretnija turistička vremena.

– U lipnju bilježimo uglavnom dolaske po kategoriji „Last Minute”, shodno letovima i procjepljivanju. Najčešće dolaze oni koji su cijepljeni.Svi su željni putovanja i čeka nas jedna jako dobra sezona. Ako sve dobro odradimo onda možemo govoriti i o posezoni koja bi nam mogla donijeti zaradu, kazala je Barbara Marković, dopredsjednica Hrvatske udruge obiteljskoga smještaja, piše turizmoteka.hr.

Od petka slijedi Europsko prvenstvo u nogometu, a ugostitelji ne odustaju od zahtjeva za produljenje radnog vremena.

– Već smo tražili radno vrijeme do ponoći. Sad je krajnje vrijeme da se to i napravi. Bilo bi u redu da za vrijeme EURA bude duže radno vrijeme. Toplija su vremena, ljudi će vani gledati utakmice, a to će pridonijeti gospodarskoj aktivnosti i ne treba se bojati, kazala je Jelena Tabak, predsjednica Nacionalnog ceha ugostitelja.

Teško da će se ponoviti nacionalni ponos i naboj koji su pratili Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji pa je teško očekivati i navijačko ludilo iz 2018. Ugostitelji vjeruju da se EURO može gledati u mirnijem ozračju i uz poštovanje epidemioloških mjera. No ostaje upitno vjeruju li u to i u Nacionalnom stožeru.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno