Srijeda, 7 prosinca, 2022

Ugostitelji najavili izvanredni sastanak

Nacionalne udruge ugostitelja, partnerskih udruga i predstavnika povezanih djelatnosti organiziraju izvanredni sastanak zbog “ozbiljnosti situacije u sektoru ugostiteljstva, neizvjesne budućnosti sektora i izostanka neizmjerno potrebnih dugoročnih reformi”, naveli su u priopćenju.

Press konferenciju na kojoj će iznijeti detalje sa sastanka održat će sutra, prenosi Index.hr.

Poslovanje u sektoru je do početka pandemije bilo na rubu profitabilnosti, a koronakriza je bitno potencirala sve postojeće probleme i cjelokupan sektor dovela pred sam krah i nadolazeći val covid-stečajeva.

Vlada je reagirala na krizu nizom vatrogasnih mjera izbjegavajući pritom donošenje ozbiljnih dugoročnih mjera po uzoru na druge zemlje Mediterana, Europe i svijeta kako bi omogućila ključan korak od preživljavanja ka oživljavanju sektora ugostiteljstva i turizma. Nizom manjkavih i diskriminatornih odluka o epidemiološkim okvirima u poslovanju na prvu crtu obrane od koronavirusa je nepravedno smjestila barove čije poslovanje, osim trenutnih ograničenja karakterizira i apsolutno najviše porezno opterećenje poslovanja u Europskoj uniji, kažu iz Udruge.

Sastanku će, uz Nacionalnu udrugu ugostitelja kao domaćina, nazočiti i predstavnici Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge Glas poduzetnika, Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, Udruženja ugostiteljskih djelatnosti Hrvatske gospodarske komore, Udruženja ugostitelja Zagreb, Koordinacije proizvođača, prerađivača i distributera kave Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge Vinistra, Udruženja vinarstva Hrvatske gospodarske komore, Grupacije malih nezavisnih pivovara Udruge Glas poduzetnika i Udruge nezavisnih poduzetnika poslodavaca.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourceindex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno