Petak, 9 lipnja, 2023

Ugostitelji ljuti: Svi ćemo raditi kao Kovačevićev klub!

Ugostitelji prijete da se neće pridržavati mjera zaštite

Ugostitelji poručuju da kreću u pravnu bitku kako bi svi mogli raditi kao klubovi. Podsjećamo, na vidjelo je izašlo da se u vrijeme ožujskog ”lockdowna” u tajnosti okupljala politička i biznis elita. Mjesto radnje je klub u Slovenskoj 9 u Zagrebu, a vlasnik optuženi bivši direktor JANAF-a Dragan Kovačević.

Predsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak u razgovoru za RTL.hr nije mogao prešutjeti sve što se događa s klubom Dragana Kovačevića. Klub je radio u trenucima dok su ostali bili zatvoreni. Još gore, posjećivali su ga predstavnici politike koja je zagovarala potpuni “lockdown”.

Riječ je o ministrima, direktorima državnih tvrtki, državnim tajnicima, sucima, a čak je i predsjednik Zoran Milanović bio gost “Kluba”. Stoga, vrijeme je za oštrije poteze, navodi Medak.

“Tražimo pravni put da otvorimo klubove, upravo sam zvao odvjetnika da nam ponudi zakonsku regulativu. Nećemo se pridržavati mjera, razmaka, bit ćemo otvoreni za sve članove klubova. I svi ćemo raditi kao klubovi, samo da kroz zakonsku regulativu vidimo kako je to moguće izvesti”

“Vidjet ćemo kroz pravni put kako reagirati na ilegalno zatvaranje.”

Ugostitelji pokreću pravnu bitku

Naravno, gnjev ugostitelja i vlasnika noćnih klubova te barova jasan je. Oni koji su poticali mjere, štitili su stranačkog kolegu ili poslovnog partnera. Usput odlazili na mjesto koje nije smjelo raditi. A na tom mjestu navodno se nisu izdavali računi i jasno vidljivo stoji brojač novca!

“Svima u Udruzi nam je šok to što smo vidjeli. Mi nećemo imati brojače novca (fotografije ekskluzivno donosi Index), nemamo novca za brojače novca. Kako je moguće da nitko tko je bio tamo nije vidio brojač novca i zapitao se čemu to služi? Jesu li oni došli tamo kako bi se “rastavili” i “rastalili” pa igrali belu za novac. Slijedom logike, vodimo se u tom smjeru”, kazao nam je Medak.

Frustriran je zbog činjenice da su vlasnicima klubova uvedene nove regulative.š Tretira ih se kao državne neprijatelje broj jedan. Ilegalno su zatvoreni, kad rade moraju raditi sa smanjenim kapacitetom i konstantno su na udaru novih standarda.

“Pitanje je dana kad će gosti nositi maske i kad će nam uvesti dodatne regulative. Tad će nas prisiliti da kupujemo nove uređaje. Došli smo do situacije kad nas nitko ne šljivi ni pet posto”, u dahu je komentirao Medak i nastavio:

“Sve zemlje smanjile su PDV da se sačuva investicija, kako bi se utjecaj korone smanjio. ali u Hrvatskoj to ne ide zbog straha za proračun. Ministar (Zdravko Marić, op.a.) nam daje neka obećanja, ali ništa se ne pomiče. Zato ćemo krenuti u pravnu bitku.”

Saznanja koja su procurila u aferi “Janaf” očito će imati dalekosežne posljedice. Moguće je da ćemo posvjedočiti još pokojem sočnom i šokantnom detalju. No, na to sve, prije svih, neće ostati mirni ugostitelji. Njihova žestoka bitka sad je počela.

Čeka se i odgovor Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Stožer je odredio da mjere za klubove traju minimalno do 7. listopada, zbog čega je ugrožen opstanak oko 20.000 ugostitelja.

Sourcertl.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno