Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

Ugostitelji Britanije pokreću pravnu bitku protiv mjera

Ugostitelji Velike Britanije žele blokirati vladine mjere zatvaranja.

Ugostitelji Ujedinjenog Kraljevstva planiraju pravno blokirati vladine mjere zatvaranja. Tako bi spriječila zatvaranja pubova i drugih ugostiteljskih objekata u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa.

Udruženje The Night Time Industries Association (NTIA) priopćilo je da je ugostiteljska industrija poduzela pravne mjere kako bi spriječila uvođenje mjera zatvaranja.

“Industriji nije ostavljena nijedna druga mogućnost osim da pravno ospori narativ takozvanog ‘zdravog razuma’ o pristupu provedbi daljnjih ograničenja na cijelom sjeveru Engleske”. O ovome je izjavu dao izvršni direktor NTIA-e Michael Kill.

„Ove nove mjere imat će katastrofalan utjecaj na poslovanja koja rade po noći. Dodatno su im pogoršani uvjeti nedovoljnim paketom financijske potpore“, stoji u priopćenju NTIA-e.

Ugostitelji reagiraju na izjave odgovornih

Britanski premijer Boris Johnson u ponedjeljak će predstaviti nove mjere kako bi pokušao obuzdati rastuću koronakrizu. Naglasili su tri nove razine upozorenja radi bolje koordinacije vladine reakcije.

Sjeverna Engleska posebno je pogođena novim porastom slučajeva koronavirusa. Zbog toga su uvedene lokalne blokade kako se studenti vraćaju u škole ili sveučilišta diljem Britanije.

U ponedjeljak će Johnson održati sastanak vladinog odbora za hitne slučajeve COBRA, a zatim će se obratiti parlamentu.

Hrvatska priča

Ugostitelji uzvraćaju:

Vedran Jakominić ispred ugostitelja: Smatramo da je izdano povjerenje s ovakvim donešenim mjerama. Mi smo praktično zatvoreni, “de jure” nismo. Najspornija nam je odredba od 4 kvadrata po jednom gostu, ovako efektivno mi nemamo nikakvu šansu raditi. To je donešeno zadnji dan na stol kao gotova preporuka. Fizička udaljenost od 1,5 m bila je mjera s kojom se moglo raditi. Objekt koji može ugostiti 100 ljudi, sada može ugostiti 11 ili 12 ljudi. To je jako daleko od rentabilnosti, pojašnjava te poziva na održavanje još jednog hitnog sastanka jer je zadovoljstvo među ugostiteljima ogromno.

U ime Stožera objasnili su:

”Naš je cilj smanjiti brojke, sedam dana smo razgovarali s predstavnicima ugostitelja, s njima smo dogovorili te mjere. Na završnom sastanku smo predstaviti preporuke i dogovorili se da idemo s njima. Naš cilj nije da se ne odvija ugostiteljska djelatnost, da se ne odvija gospodarstvo ili društvene djelatnosti.”

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno