Četvrtak, 8 prosinca, 2022

Ugostili češke novinare s ciljem promocije nautičkog turizma Lijepe naše

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Češkoj organiziralo je putovanje čeških novinara koji će do 16. listopada boraviti u Hrvatskoj s ciljem promocije nautike i nautičkog turizma, kao i destinacija u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji.

Tijekom putovanja novinari čeških dnevnih novina, tjednika i portala će, u pratnji direktora Predstavništva HTZ-a za Češku i Slovačku Dubravka Miholića, posjetit destinacije Vodice, Tribunj, Biograd na Moru i Zadar, odnosno marine u navedenim destinacijama, a predviđeno je i sudjelovanje na regati „Česká námořní rally“.

Riječ je o regati koja se održava po 25. put u Hrvatskoj i ima status državnog prvenstva Češke Republike One design u jedrenju, a ove godine se natječe 31 posada na brodovima First 35 (20 brodova) i Elan E4 (11 brodova) s ukupno 250 sudionika, piše Turizmoteka. Hrvatska turistička zajednica tom će prigodom svim sudionicima regate u Marini Kornati u Biogradu na Moru predstaviti hrvatsku nautičku ponudu, podijelit će se promotivni materijali i brošure, kako HTZ-a, tako i TZ Zadarske županije.

„Česi obožavaju jedrenje i boravak u prirodi, a to dokazuju i brojke od 38 tisuća ostvarenih dolazaka čeških turista u nautici ove godine, čime ovo tržište zauzima visoko treće mjesto, odmah iza vodećih Njemačke i Austrije. Vjerujemo da će ovo putovanje, ali i prezentacija HTZ-a doprinijeti još jačoj popularizaciji jedrenja u Hrvatskoj na tržištu Češke“, izjavio je Miholić.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno