Subota, 23 rujna, 2023

Ugljan novu sezonu dočekat će – tematskim turizmom

Ususret turističkoj sezoni u mjestu Preko na otoku Ugljanu razvija se poseban oblik turizma – tematski turizam koji se temelji na inovacijama. Preko je jedan od partnera iz sedam zemalja Jadransko-jonske regije uključenih u taj projekt.

Razvoj tematskog turizma u središtu je europskog projekta Thematic za promicanje razvoja održivog turizma što znači i veću dostupnost za turiste s posebnim potrebama.

No, nije to jedini projekt te vrste jer na područjima inovacija, okoliša i prometa postoji već 56 projekata slične tematike.  Kroz Jadransko-jonski program Interreg ADRION, instrument kohezijske politike EU financira s 80 milijuna eura.

Vrijednost projekta Thematic ukupno iznosi oko 1,5 milijuna eura, a općina Preko u tome sudjeluje sa 160 tisuća eura što znači da EU sufinancira projekt s 85 posto sredstava.

Kako je istaknuo Jure Brižić, načelnik općine Preko, to nije prvi europski projekt koji se provodi u tom mjestu. Naime, to je prva otočna općina sa zadarskog područja koja je postavila punionicu za električna vozila te provela energetsku obnovu općinske zgrade.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Sourcednevno.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno