Sporazum o projektnom udruživanju turističkih zajednica potpisali su TZG Vodnjana, TZO Medulin, TZO Fažana, TZO Ližnjana, TZO Marčane i TZG Pule, a koja će biti i glavni koordinator. Cilj udruživanja je zajedničko provođenje jedne ili više aktivnosti usmjerene razvijanju turističkog proizvoda i promocije destinacije programom klastera Južne Istre.

Naime, kao što znamo, novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, potiče se njihovo udruživanje i osnivanje za područje više jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave. Uz dodjelu financijskih sredstava iz, za tu svrhu osnovanog, Fonda za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćenih turističkih pristojba i članarina, turističke zajednice imaju na raspolaganju projektno (sporazumno) ili formalno udruživanje.

Do kraja godine se u Ministarstvo turizma i sporta moraju potpisati svi predloženi i validirani programi udruživanja turističkih zajednica, a biti će ih po neslužbenoj procijeni oko dvadesetak.

Turističke zajednice klastera južne Istre među prvim zajedničkim projektima pripremaju projekt pod nazivom South Istria – Pet Friendly.

S obzirom na trendove i veliku potražnju smještaja koji primaju kućne ljubimce želimo ovu uslugu obuhvatiti u širem obimu. Informacije o mjestima gdje su ljubimci dobrodošli istaknuti ćemo i promovirati, te time olakšati i gostima i domaćinima.” ističu iz Klastera.

Neki od uvjeta za uključivanje u projekt su da smještaj kućnog ljubimca mora biti dopušten u smještajnoj jedinici sa vlasnikom te jedinica ne smije sadržavati objekte i tvari štetne za kućne ljubimce ( razni otrovi za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, otrovne biljke, nezaštićenu električnu instalaciju, nezaštićenu okućnicu sa slobodnim pristupom prometnici i sl. ), vlasnik smještaja mora vidno istaknuti kućna pravila za vlasnike kućnih ljubimaca te na traženje gosta potrebno osigurati posudu za hranu , vodu, prostirku i ručnik za kućnog ljubimca.

Za objekte koji zadovoljavaju tražene kriterije za pristup „SOUTH ISTRIA – PET FRIENDLY“, iznajmljivač će pristupiti potpisivanju Ugovora s lokalnom turističkom zajednicom te će biti posebno promoviran.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!