Srijeda, 4 listopada, 2023

Udružili se barovi i klubovi u borbi za radna mjesta i vlastitu egzistenciju

Vlasnici noćnih barova i klubova, disco klubova te beach barova objekata odlučili su se udružiti kako bi spasili radna mjesta svojih zaposlenika te svoje poslovanje.

Potaknuti zajedničkim problemima i bezizlaznom situacijom uzrokovanom pandemijom korona virusa te lošim i gotovo nikakvim zalaganjem za sektor djelatnosti kojim se bave,vlasnici noćnih barova i klubova, disco klubova te beach barova, odlučili su krenuti u borbu za svoja prava. Ugostitelji ističu kakosu trenutačno na rubu egzistencije, kako želenapokon riješiti probleme i ostvariti zajedničke ciljeve.

Osnivačka skupština Udruge ugostitelja BNND – BEACH BAR, NOĆNI BAR, NOĆNI KLUB, DISCO CLUB održat će se u Karlovcu, 24. studenog 2020. godine u Školskoj sportskoj dvorani Mladost, Rakovac 1, s početkom u 18:00 sati.

U inicijalnoj skupini koja osniva Udrugu nalazi se stotinjak poslovnih subjekata s područja Republike Hrvatske koji imaju navedeni MTU (minimalno tehničke uvjete). Cilj je u ovoj udruzi okupiti sve poslovne subjekte s pripadajućim MTU i već na samoj osnivačkoj skupštini predstavitite uputiti tri glavna zahtjeva Vladi RH i Ministarstvu financija. Udruživanje, kao i ispunjenje zahtjeva koje šalju prema institucijama vide kao jedinu mogućnost opstanka poslovanja. S trenutačnim mjerama Stožera, bez pomoći države, izravno je ugroženo tisuće zaposlenika, ugostitelji i njihove obitelji.

„UGP podržava inicijativu noćnih klubova i barova od prvog dana, kao i osnivanje Udruge. Mahom se radi o našim članovima i simpatizerima koji s pravom dižu svoj glas. Nezasluženo su stigmatizirani i u cijelosti im je trenutačno zabranjen rad, bez adekvatne kompenzacije Vlade Republike Hrvatske. Tražimo da se svako zatvaranje i ograničavanje rada zbog više sile nadoknadi s 80% prošlogodišnjeg prometa.“ – rekao je Hrvoje Bujas, predsjednik udruge Glas poduzetnika.

Ovim putem ističemo da se Udruga ugostitelja BNND i udruga Glas poduzetnika brinu o epidemiološkoj situaciji. Svi klubovi i barovi koji su članovi navedenih udruga pridržavaju se svih propisanih epidemioloških mjera u svojim objektima.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu i na taj način omogućiti da se glas za spas ugostitelja čuje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno