Subota, 23 rujna, 2023

Udružile se četiri turističke zajednice Pelješca u cilju brendiranja turizma na poluotoku

Projektno udruživanje četiri turističke zajednice poluotoka Pelješca

Četiri turističke zajednice poluotoka Pelješca predale su zahtjev za projektnim (sporazumnim) udruživanjem Ministarstvu turizma i sporta. Turističke zajednice Općina Orebić, Trpanj, Janjina i Ston utvrdile su postojanje zajedničkog interesa za ostvarivanje poslovne suradnje na području eno-gastro i outdoor ponude, te su prepoznale važnost suradnje u cilju brendiranja poluotoka Pelješca.


Cilj projekta je povezanost Turističkih zajednica sa područja Pelješca, razvoj navedenih proizvoda kroz umrežavanje dionika i poticanje gospodarstva. Pred turističkim zajednicama predstoji osnivanje multidisciplinarnog tima, rad u fokus grupama i individulanim intervjuima, definiranje resursa proizvoda, inventarizacija proizvoda, definiranje potencijalnih budućih resursa, definiranje operacijskih procesa za postavljanje proizvoda, nositelje, kontrolu kvalitete provođenja te implementacija.

Savjetodavnu pomoć na projektu turističkim zajednicama pružit će tvrtka Feel IQM vl. gđa Đurđica Šimičić s kojom je TZO Orebić već započela suradnju na projektu upravljanja kvalitetom pod imenom IQM destinacija Orebić. Novim Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma potiče se njihovo udruživanje i osnivanje za područje više jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave. Uz dodjelu financijskih sredstava iz, za tu svrhu osnovanog, Fonda za udružene turističke zajednice u koji se slijevaju sredstva iz uplaćenih turističkih pristojba i članarina, turističke zajednice imaju na raspolaganju projektno (sporazumno) ili formalno udruživanje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno