Udruga za zaštitu potrošača Britancima preporučuje Hrvatsku za odmor: ‘Najjeftiniji su‘

836

Prema istraživanju britanske udruga za zaštitu potrošača Which, Hrvatska ispada najjeftiniji odabir između pet mediteranskih destinacija – u igri su još bile Grčka, Španjolska, Malta i Portugal.

Dapače, putni aranžman u Hrvatsku sa smještajem na razini tri zvjezdice u Dubrovniku ispada čak 350 funti jeftiniji nego slično putovanje u Maltu, a jeftinije je i od sličnih aranžmana u ostalim analiziranim mediteranskim destinacijama, prenosi Jutarnji list.

Analiza Whicha usredotočila se na cjenovno pristupačne aranžmane koji uključuju letove iz Londona te smještaj s doručkom, a pregledavali su ponude na razini tri, četiri i pet zvjezdica za obitelj s četiri članova te touroperatere koji imaju fleksibilne uvjete u odnosu na pandemiju – uglavnom TUI i Jet2.

AD

Putovanje u Dubrovnik, za kojeg navode da u ovo doba godine ima prosječne temperature od 19 stupnjeva Celzijevih, košta 485 funti za smještaj u hotelu s tri zvjezdice, no Which navodi da je Dubrovnik ispao najjeftiniji i na razini pet zvjezdica pa takav aranžman stoji 520 funti po osobi.

“Treba znati da Hrvatska pritom nije najsunčanija niti najtoplija od ponuđenih destinacija s prosječnih šest sati sunca dnevno, no ukoliko ponesete jaknu, ovo može biti jako dobar izbor za listopadski odmor”, poručili su iz Whicha Britancima.

Grčka je tako ipak nešto toplija, s 24 stupnjeva na Rhodosu, ali i skuplja – aranžman na razini tri zvjezdice stoji 679 funti, no i dalje je jeftinija od Malte za koju putnik u listopadu treba izdvojiti 805 funti za aranžman.

Malta se u ovom istraživanju tako pokazala najskupljom, dok je Portugal moguće posjetiti za 671, a Španjolsku po cijeni od 629 funti po osobi.

Želiš sve najvažnije vijesti na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj Pregled dana svaki dan u 14.30.

Please wait...

Thank you for sign up!

AD