Subota, 25 ožujka, 2023

Udruga Pozitiva Samobor 04.04.2022. započinje crowdfunding kampanju kako bi otvorila vrata GREENVILLE farme

Nakon 10 godina uspješnog rada s mladima, Udruga Pozitiva Samobor u 2020. pokrenula je uređenje i opremanje  vlastite edukacijske farme u srcu Hrvatske, u ruralnom okruženju slikovitog gradića Samobora.  

04.04.2022. započinje crowdfunding kampanja kojoj je cilj ostvariti podršku zajednice i prikupiti sredstva koja će  omogućiti da GREENVILLE otvori svoja vrata pojedincima i organizacijama. 

Jedan od načina podrške u kampanji (uz ostale nagrade koje će moći odabrati podržavatelji) jest i – kupovina cigle. No  ne bilo kakve cigle, već cigle s personaliziranom pločicom s imenom podržavatelja koja će biti postavljena na zid farme,  u budućem postoru za provedbu projekata i aktivnosti. Na taj će način podržavatelji ostati zauvijek utkani u povijest  Greenville-a, a njihovo ime će biti vidljivo posjetiteljima i sudionicima iz čitave Europe, kojih je godišnje na farmi preko  300. 

Cigle dolaze u ograničenoj količini, a moguće ih je rezervirati ovdje: https://www.pozitivasamobor.hr/home/zeleni vrh

Greenville

Greenville ima viziju postati predvodnik ekološkog i edukativnog turizma u ovom dijelu Hrvatske. Prostire se na 1964  m2 zemljišta i sadrži stambeni objekt s 21 ležajem, radni prostor, vrt i voćnjak. Do 2023. godine također će sadržavati i pametni staklenik, rekreacijski park i nastambe za domaće životinje. 

Na farmi je predviđena provedba jednodnevnih i višednevnih edukacijskih programa i aktivnosti u području ekologije,  zaštite okoliša, korištenja tehnologije u biouzgoju, aktivnog načina života i održivog razvoja. Vrata farme će također  biti otvorena pojedincima i organizacijama koje žele provesti vlastite projekt ili organizirati team building i druga  događanja. 

U 2021. godini na farmi su provedena 4 međunarodna Erasmus+ projekta s preko 100 sudionika te niz lokalnih  programa i aktivnosti. Pozitivne recenzije sudionika i zadovoljstvo kvalitetom programa i logističkih aranžmana temelj  su uspješnosti daljnjeg poslovanja farme. 

 Udruga Pozitiva Samobor

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor je već 10 godina glavna pokretačka snaga razvoja zajednice. U dosadašnjem  radu, kroz provedenih 20 međunarodnih projekata te preko 200 lokalnih projekata Pozitiva je osnažila djecu i mlade 

Udruga za održivi razvoj “Pozitiva Samobor” | Vrhovčak 61, 10430 Samobor  www.pozitivasamobor.hr| info@pozitivasamobor.hr 

OIB 61385705389 | IBAN HR HR9524020061100985760. 

znanjem i vještinama potrebnim za aktivno građanstvo, lakši ulazak na tržište rada te ekološki osvješten i zdrav život.  Kvaliteta rada Udruge prepoznata je 2021. godine dodjeljivanjem 2 akreditacije za provedbu međunarodnih programa  Erasmus+ i Europske snage solidarnosti, a 2019. godine je dobila nagradu Grada Samobora za izniman doprinos  razvoju zajednice. 

Više o radu Udruge možete pročitati ovdje: https://www.pozitivasamobor.hr/  Više o Eko edukacijskoj farmi Greenville možete pročitati ovdje: https://www.pozitivasamobor.hr/home/zeleni-vrh/.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno