Nedjelja, 26 ožujka, 2023

Udruga Glas poduzetnika: ”Angažirajte lokalne ugostitelje za pripremu hrane na potresom pogođenom području i potaknite zapošljavanje!”

Udruga Glas poduzetnika ( UGP ) smatra da postoji bolje rješenje od angažiranja državne tvrtke za pripremu hrane na području Sisačko-moslavačke županije. Predlažu angažiranje lokalnih ugostiteljima što bi potaknulo zapošljavanje te spasilo mnoge od njih od propasti.

Udruga Glas poduzetnika poslala je dopis Vladi Republike Hrvatske u kojem traže da podrže ugostiteljski sektor Sisačko-moslavačke županije i njihove zaposlenike. Smatraju da ih se treba angažirati na pripremi hrane za volontere, građane i sve one koji rade na obnovi Sisačko-moslavačke županije. Upravo se lokalni poduzetnici trenutno nalaze u teškoj situaciji, kako zbog epidemioloških mjera koje im omogućuju rad, tako i zbog potresa koji je dokrajčio i nanio im dodatne troškove. 

Već danima mediji izvještavaju o problemima s prehranom stanovništva u Sisačko-moslavačkoj županiji od kada je prehranu preuzeo Pleter. Zašto se ne angažiraju ugostitelji iz županije, Zagreba i Karlovca koji imaju znanje i kapacitete? Tražimo da čim prije prehranu ljudi na pogođenom području preuzme privatni sektor i da budu plaćeni isti iznos po obroku kao što sad plaćamo Pleter!”, rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE KOJE SU DONESENE JOŠ U STUDENOM TRAJU I DALJE, ŠTO ZNAČI DA SE UGOSTITELJSKI OBJEKTI NEĆE MOĆI OTVORITI JOŠ NEKO VRIJEME. MEĐUTIM, UGOSTITELJI SU BEZ OBZIRA NA SVE OKOLNOSTI ODMAH POKAZALI SOLIDARNOST I MEĐU PRVIMA DOŠLI NA PODRUČJE POGOĐENO POTRESOM. DONIJELI SU SVOJE ŠATORE I HRANU TE SU DNEVNO OSIGURALI PREKO 11.000 OBROKA NA ŠEST LOKACIJA POGOĐENIM POTRESOM. NAKON DVA TJEDNA OD POTRESA ANGAŽIRANA JE DRŽAVNA TVRTKA PLETER, KOJA JE PREUZELA NA SEBE KUHANJE OBROKA ZA CIJELO POGOĐENO PODRUČJE.

Upravo zato, UGP smatra da postoji bolje rješenje od angažiranja državne tvrtke za ovakav posao. Naime, angažiranjem privatnih tvrtki potaknula bi se nova zapošljavanja te bi se otvorila mogućnost da se mnogi poduzetnici u tom kraju spase od propasti, a time će se spriječiti i njihov odlazak iz pogođenog područja.

“Ovo predstavlja samo jedan od naših prijedloga za ekonomsku revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije. Smatramo da u fokusu moraju biti poduzetnici s pogođenog područja koji će biti predvodnici obnove i koji će potaknuti razvoj cijele županije. Ističemo da bi ovakav potez pokazao da je Vlada Republike Hrvatske spremna na aktivnu suradnju s privatnim sektorom. Trenutno u javnosti vlada dojam da se prednost daje državnoj tvrtki te da se preuzima posao koji mogu obaviti poduzetnici i njihovi zaposlenici” zaključuju iz Udruge Glas poduzetnika.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno