Petak, 9 lipnja, 2023

U Zračnoj luci Split još uvijek prometno. Preko 70 polijetanja dnevno

Iako smo ušli u drugu polovicu rujna, u Zračnoj luci Split vikend promet je još uvijek prometan. U Splitu je u subotu bilo više od 70 polijetanja i 70 slijetanja zrakoplova na redovnim, komercijalnim linijama.

Splitska zračna luka još uvijek razmjerno velik broj operacija. Iako se broj istih smanjio radnim danima, vikend promet je još uvijek značajan, osobito subotom.

Najveći broj letova imao je Croatia Airlines; četiri iz Zagreba, dva iz Zuricha i Dubrovnika te po jedan let iz Dusseldorfa, Munchena, Kopenhagena, Rima, Lyona, Beča, Frankfurta, Berlina, Londona, Örnsköldsvika i Pariza. Ukupno 19 letova prema 14 različitih odredišta u jednom danu!

Velik broj letova ima i skandinavski SAS Scandinavian Airlines i to iz Stockholma, Gothenburga, Trondheima, Bergena, Kopenhagena, Osla i Stavangera, piše Croatian Aviation. Na 7 aktivnih linija SAS će danas obaviti čak 11 letova.

Njemački Eurowings jučer je povezao Split sa Stuttgartom, Berlinom, Dusseldorfom, Kelnom, Dortmundom i Hamburgom, dok je KLM obaviti dva leta prema Amsterdamu.

Tu su i drugi avioprijevoznici s cijelim nizom linija, poput EasyJeta, ruskog Aeroflota, Windrose Airlinesa za Kijev, Lufthanse, Transavije i drugih. Vikend promet u Splitu još uvijek je na visokoj razini a sukladno najavama avioprijevoznika isto bi trebalo biti i u sljedećim tjednima.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno