Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

U turističkom sektoru pozdravljaju nove mjere pomoći: ‘Mnogi će moći zadržati i sve djelatnike’

Nove mjere Vlade teške oko 800 milijuna kuna, a koje se velikim dijelom odnose na turistički sektor, ovom će resoru koji čini 20-ak posto hrvatskog BDP-a uvelike pomoći da dočeka turističku 2021., a i neke turističke tvrtke će u posezoni ipak nešto produžiti rad svojih objekata, ukazuju u sektoru.

Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma (HUT), krovnog resornog udruženja, komentirao je kako su za pripremu iduće turističke godine ključne tri stvari, nastavak mjera potpora očuvanja radnih mjesta od rujna 2020. do početka iduće sezone, odnosno do kraja 2021., potom osiguranje sredstava za likvidnost i pripremu turističke sezone 2021., u dogovoru s HNB-om, HBOR-om i poslovnim bankama, kako bi se olakšalo odobrenje takozvanih korona kredita te moratorija i reprograma tamo gdje je to nužno te kao treće učinkovito korištenje sredstava iz fondova EU-a.

Nakon objave novih mjera u četvrtak, predstavnici sindikata imali su prilike sjesti na sastanak s ministricom Nikolinom Brnjac. Nakon sastanka Marina Cvitić, predsjednica Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije kazala je kako je činjenica da se potpora za zaposlene nastavlja u neizmijenjenom obliku kod poslodavaca s padom prihoda većim od 60 posto izvrsna vijest.

Hotelijeri također pozdravljaju mjere, s time da ukazuju na to kako u provedbi treba uzimati u obzir da se ne zakine onoga tko je radio, u odnosu na one koji uopće nisu ni otvarali objekte ili su otvorili tek manji dio pa samim time imaju pad prihoda veći od 60 posto.

IZVOR: www.novilist.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno