Subota, 1 travnja, 2023

U tijeku prijave za projekt ”Održivi poslovni modeli i razmjena kulturno-turističkih izvrsnosti” za mala i srednja turistička poduzeća

Ako ste malo ili srednje poduzeće (MSP), odnosno poduzetnička potporna institucija (PPI) iz turističkog sektora zainteresirana za pokretanje poslovne suradnje s tvrtkama iz Italije, Moldavije ili Azerbajdžana i za tržišne mogućnosti koje nudi održivi turizam, prilika vam se pruža putem projekta ”Održivi poslovni modeli i razmjena kulturno-turističkih izvrsnosti”, odnosno prijavom na javni poziv na sudjelovanje u projektu. 

Ciljevi su projekta podizanje svijesti o tržišnim prilikama koje nudi održiv, spor i odgovoran turizam u ruralnim i kulturnim destinacijama te promicanje razvoja poslovnih odnosa i prilika između zemalja članica EU i Istočnog partnerstva (Moldavija i Azerbajdžan). Ti će se ciljevi ostvariti aktivnostima poput studijskog putovanja u Moldaviju, sklapanja ugovora o suradnji i trgovinskih sporazuma između PPI-a i MSP-a iz četiri partnerske zemlje, osmišljavanja i testiranja edukativnih i konzultantskih usluga na temu održivog turizma itd.

U projektu može sudjelovati šest malih i srednjih poduzeća i poduzetničkih potpornih institucija iz turističkog sektora iz Hrvatske te prvenstveno Splitsko-dalmatinske županije. Idealni prijavitelji su turistički MSP-ovi ili PPI-ovi aktivni u ruralnom području ili kulturnoj destinaciji, kojima upravljaju žene ili mlade osobe, zainteresirani za upoznavanje i uspostavljanje kontakta s tržištima uključenih partnerskih zemalja (Italija, Moldavija i Azerbajdžan).

Uvjet za MSP-ove je da su članice koje plaćaju članarinu Hrvatskoj gospodarskoj komori, prema Zakonu o HGK.

Svi detalji nalaze se u javnom pozivu u pratećim dokumentima na ovoj straniic, gdje je i prijavni obrazac.

Rok za prijavu je 18. veljače 2022., a za sve dodatne informacije možete se obratiti u HGK – Županijsku komoru Split Nataši Bušić (tel. 021/321-118, e-mail: nbusic@hgk.hr).

Projekt ”Održivi poslovni modeli i razmjena kulturno-turističkih izvrsnosti” financiran je europskim programom “EU4Business – Connecting Companies” (EU4BCC) posredstvom Eurochambresa, udruženja europskih gospodarskih komora. Partneri u projektu su Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split, Gospodarska komora Basilicata (Italija), ANTRIM – Nacionalna turistička udruga Moldavije i ASK – Nacionalna konfederacija poduzetničkih organizacije Republike Azerbajdžan.

https://hgk.hr/documents/javni-poziv6204d853ce817.pdf

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno