Četvrtak, 8 lipnja, 2023

U SRCU SEZONE-ZATVOREN

Hrvatska bi 2020. godinu mogla završiti na 50-ak posto lanjskih rezultata, što je rezultat koji je bolji od očekivanog.

 Na žalost, u Rijeci očigledno nije takav slučaj jer je njezin najpoznatiji hotel, jedan od simbola grada na Rječini, legendarna Bonavia – zatvorena! 

Hotel Bonavia Plava Laguna ​u Rijeci zatvoren je poslovnom odlukom Plave Lagune- izjavila je za medija Eva de Zan Prusina, voditeljica ureda za odnose s javnošću.

Činjenica da su morali donijeti ovakvu odluku daje nam do znanja da je stanje bookinga Bonavije bilo ispod rentabilnih brojki.

Hotel Grand Bonavia izgrađen je 1876. godine a danas hotel ima 4 zvjezdice i potpuno je preuređen i predstavlja jednu od riječkih znamenitosti. Unatrag nekoliko godina kupuje ga Valamar i predstavlja jedini city hotel u njihovom vlasništvu. Ali nažalost Bonavia se nije oporavila od corone i njenih prijetnji, ostala je zatvorena iako se turizam dobrim dijelom vratio.

U lipnju su Opatijska rivijera i riječko područje bile dvije najgore županijske mikroregije: od koji je prva u lipnju ostvarila 30, a druga 38 posto lanjskih rezultata.

Srpanj je bio malo bolji po brojkama pa su obje ostvarile po 55% prošlogodišnjeg rezultata. 

Ako promatramo rezultate njihovih susjeda, onda možemo reći da su Krk i Cres otoci koji su u mjesecu srpnju dosegli rezultat 70% više od prošlogodišnjeg.

Želimo li gledati riječki turizam kroz navedene rezultate, onda ne možemo reći ništa na odluku Plave lagune koja se nakon ovakvih brojki čini potpuno jasna i ispravna. 

Hotel će, kao i svi ostali kapaciteti kojima upravljamo, biti otvoren sukladno stanju bukinga i potražnji gostiju, istaknuli su  iz jedne od najjačih hrvatskih hotelijerskih tvrtki.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno