Ponedjeljak, 30 siječnja, 2023

U Solinu ovaj tjedan okupili su se stručnjaci iz područja kulture i turizma na 8. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova

Međunarodni kongres povijesnih gradova održava se već treći dan u Solinu, u hotelu President. Dok je prvi dan bio vezan za dolaske svih gostiju, jučer je dan obilježen radno. Nekoliko panel rasprava, gostovanje predsjednika Međunarodnog odbora za kulturni turizam gdina. Fergus Maclarena te organizirani B2B sastanci obilježili su drugi dan.

Danas je u tijeku zadnji dan aktivnog i radnog dijela kongresa.

Planirani program započeo je panel diskusijom o kulturnoj baštini crnogorskog primorja u turizmu, te zanimljivom prezentacijom starohrvatskih lokaliteta Solina.

Osim kulturne baštine kao takve, tijekom dana bit će održana i panel diskusija na temu hotela u funkciji turističkog doživljaja u kojem su panelisti redom stručnjaci iz područja agencijskog poslovanja te hotelijerstva; Robert Bralić iz agencije Ventula, direktorica prodaje hotela Salona Palace Ana Smodlaka te Julijana Vujević, voditeljica Heritage hotela Antique u Splitu.

Do kraja današnjeg dana održat će se još nekoliko predavanja te B2B sastanci, a sam kongres završit će se razgledom gradova Solina i Klisa, dodjelom nagrada i priznanja te gala večerom.

Nagrada “Plautilla”, za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima dodijelit će se u sljedećim kategorijama:

  • Najbolji kulturno turistički proizvod
  • Povijesni grad/lokalitet
  • Najbolji kulturno turistički itinerar
  • Najbolji hotel baština / povijesno tematski hotel

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno