Srijeda, 7 prosinca, 2022

U sljedećih 20 dana Split će imati redovne letove prema čak 25 odredišta

Splitska zračna luka iz vikenda u vikend bilježi sve veći broj ponovno uspostavljenih linija. Prema posljednjim informacijama, do 24. svibnja ove godine Split će imati redovne linije prema čak 25 odredišta – 5 domaćih i 20 međunarodnih što je, s obzirom na epidemiološku situaciju, putničke restrikcije i nisku potražnju zaista odlična vijest.

Najveći broj odredišta iz Splita imat će Croatia Airlines, od čega su dva domaća i četiri međunarodna, prenosi croatianaviation.com. Naime, do navedenog datuma Croatia Airlines će iz Splita prometovati prema Zagrebu, Osijeku, Frankfurtu, Rimu, Munchenu i Zurichu. Sve linije su već u prometu, osim linije Split – Zurich – Split na kojoj će Croatia Airlines prvi let ove sezone obaviti u subotu, 22. svibnja.

Druga aviokompanija po broju linija u spomenutom razdoblju jest njemački Eurowings. Kompanija već prometuje na dvije linije (Stuttgart i Düsseldorf), a od 22. svibnja u prometu će ponovno biti još tri – prema Hamburgu, Kelnu i Dortmundu. Treći prijevoznik je EasyJet koji trenutno ima tri linije prema Splitu (Basel, Berlin i Ženeva), od 22. svibnja ovaj će poznati niskotarifni avioprijevoznik povezivati Split s Londonom (Zračna luka Luton).

Po broju linija, na četvrtom je mjestu hrvatska privatna aviokompanija, Trade Air, koja kroz cijelu godinu Split povezuje s Rijekom, Dubrovnikom i Pulom, preko Pule i s Osijekom. Tri navedene linije bit će u prometu dva puta tjedno, kao što je to već uobičajeno.

Uz navedene avioprijevoznike, valja napomenuti kako će nizozemski KLM nastaviti povezivati Split s Amsterdamom, LOT s Varšavom, Austrian Airlines s Bečom, Lufthansa s Münchenom i Frankfurtom te Smartwings s Pragom. Sve spomenute linije su već u prometu. Vueling će također odraditi još jednu rotaciju na liniji iz Barcelone (08. svibnja), a svi ostali letovi do kraja lipnja su otkazani i postoji vjerojatnost da Vueling više neće nuditi direktne letove na ovoj liniji prema Splitu u ljeto 2021.

Dvije kompanije obavit će prve letove ove sezone prema Splitu. Latvijski nacionalni avioprijevoznik, Air Baltic, od ponedjeljka, 10. svibnja, uvodi liniju između Rige i Splita. Letovi su najavljeni dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom. Četiri dana kasnije, 14. svibnja, nizozemska Transavia obnovit će promet na sezonskoj liniji između Pariza (Zračna luka Orly) i Splita, koja će do zadnjeg tjedna svibnja biti u prometu dva puta tjedno, petkom i nedjeljom.

Zračna luka Split ovog će mjeseca (kao i u cijeloj ljetnoj sezoni), biti najprometnija zračna luka na obali. U razdoblju od 04. do 24. svibnja najavljeno je preko 200 operacija zrakoplova na redovnim linijama. U ljetnoj sezoni 2019. godine bio je to promet kakav je Split imao u jednom vikendu u špici sezone, no veseli podatak da već ovog mjeseca raste broj destinacija s kojima je Split direktno povezan. Uvođenje većeg broja linija možemo očekivati već početkom lipnja.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno