Srijeda, 29 ožujka, 2023

U Saboru će se danas raspravljati o izmjenama Zakona za ugostitelje i privatne iznajmljivače

U SABORU će se danas raspravljati o Prijedlogu izmjena Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima se omogućava njezino daljnje obavljanje u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u objektima za koje su izdana privremena rješenja do 31. prosinca 2024.

Cilj izmjena je omogućiti daljnje obavljanje ugostiteljske djelatnosti, odnosno pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u objektima za koje su izdana privremena rješenja do najkasnije 31. prosinca 2024. Također se regulira usklađivanje odredbi o pružanju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s odredbama Direktive 2006/123/EZ.

Predlaže se i izmjena odredbe o dostavi privremenih rješenja izdanim ugostiteljima tako da se dodatno propiše dostava i nadležnom upravnom tijelu za izdavanje rješenja o izvedenom stanju. To bi tijelo povratno dostavilo nadležnom upravnom tijelu primjerak izvršnog rješenja kojim se odlučilo o zahtjevu za pokretanje postupka ozakonjenja nezakonito izgrađene građevine, radi ukidanja privremenog rješenja i donošenja rješenja o ispunjavanju minimalnih uvjeta za vrstu, odnosno vrstu i kategoriju ugostiteljskog objekta, piše Index.

Predviđa se i usklađivanje odredbi o pružanju ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s odredbama Direktive, tako da svi iznajmljivači pri pružanju usluge doručka gostima kojima pružaju uslugu smještaja budu u jednakom položaju, i dodatno usklađivanje Zakona sa Zakonom o sustavu državne uprave u dijelu gdje se propisuje ovlaštenje za donošenje provedbenih propisa.

Predložene izmjene trebale bi stupiti na snagu 1. siječnja 2022. godine.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

SourceIndex.hr

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno