Petak, 31 ožujka, 2023

U Rujnu veliki pad letova prema Londonu i Dublinu iz Zagreba

Croatia Airlines u rujnu će i dalje prometovati prema Copenhagenu, Londonu i Dublinu, no promet će na tjednoj razini biti manji u odnosu na kolovoz.

Danska i Velika Britanija ponovno su uvele stroge mjere za sve putnike koji dolaze iz Hrvatske. Takve odluke za posljedicu imaju otkazivanje direktnih letova, primjer je svakako British Airways koji je otkazao tri od svoje četiri linije prema Hrvatskoj.

Letovi iz Zagreba za London

U kolovozu je bilo moguće putovati direktno između Londona i Zagreba s dvije aviokompanije – British Airwaysom i Croatia Airlinesom. Obje kompanije prometovale su prema Zračnoj luci Heathrow. Kako smo ranije spomenuli, British Airways prekinut će promet na liniji za Zagreb od 06. rujna, a prema posljednjim informacijama, Croatia Airlines reducirat će broj tjednih polazaka na ovoj liniji.

Hrvatski je nacionalni avioprijevoznik do sada prometovao tri puta tjedno između Londona i Zagreba, a od 07. rujna na ovoj će liniji biti tek jedan let tjedno – svakog ponedjeljka. Radi se o velikom padu broja ponuđenih sjedala, s 10 direktnih letova tjedno u kolovozu do 1 leta tjedno u rujnu!

Croatia Airlines u prodaji drži i druga dva leta tjedno (srijedom i petkom) od 16. rujna, no iste treba uzeti u obzir sa zadrškom s obzirom na to da je njihovo otkazivanje još uvijek moguće (ovisit će isključivo o bookingu).

Linija Zagreb – Dublin

Prije dva dana najavili smo ukidanje linije Dublin – Split od strane Aer Lingusa, direktne letove iz Dublina prema obali nastavit će obavljati irski Ryanair. Do promjena dolazi i na liniji Zagreb – Dublin.

Croatia Airlines u rujnu planira prometovati na ovoj liniji tri puta tjedno (utorkom, četvrtkom i nedjeljom), no u periodu od 10. do 24. rujna otkazani su letovi četvrtkom. U zadnjem tjednu rujna ponovno su najavljena tri leta tjedno, no prometovanje istih ovisit će isključivo o stanju bookinga za svaki pojedini let pa su daljnja otkazivanja također moguća.

Linija Zagreb – Copenhagen

Croatia Airlines pokrenula je liniju Zagreb – Copenhagen 01. lipnja, bilo je to, u tom trenutku, tek treće međunarodno odredište nacionalne aviokompanije nakon potpunog “lockdowna”. Kompanija je do sada na ovoj liniji prometovala svakodnevno.

Unatoč uvedenim mjerama, Croatia Airlines nastavit će prometovati na ovoj liniji, no i na njoj je došlo do otkazivanja određenih letova. U periodu od 07. do 13. rujna na liniji će biti šest letova tjedno (otkazan let u subotu, 12.09.), dok su u tjednu od 14. do 20. rujna otkazana dva leta (srijeda 16. te petak 18.09.). Daljnja otkazivanja su također moguća.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno