Turistička zajednica potvrđuje da se bazeni jako traže, a bilježe i ukupno bolje brojke dosta bolje od lanjskih.

U brdima iznad Podstrane gotovo svaka kuća preuređena je za turizam. Neke pune stakla, a druge tradicionalne kamene, ali većina je s bazenima. Luka je preuredio djedovinu. S terase njegova bazena spektakularan pogled na more i Split. “Oni vole što mogu biti na miru, ne miješaju se s drugima na plaži”, istaknuo je Luka Bakota, za Dnevnik.hr.

No bazene imaju i kuće na samoj plaži. Plave kvadrate vode turisti iznimno vole. U deset godina u Podstrani je izgrađeno više od 150 kuća za odmor s bazenima.

Vlasnik Mario Tomasević i sam je oko Uskrsa prebolio koronu. “Ajme, ni neprijatelju, strašno je bilo”, prisjetio se Tomasević. Zato shvaća zašto su neki gosti oprezni te žele izolaciju i sigurnost. Već imaju goste i dobre rezervacije, među njima i dvojac iz Njemačke. “Dolazili smo ranijih godina i nije bilo bazena. Sada smo došli i bazen je tu. Osjećamo se kao VIP gosti“, kazao je Peter.

Nedaleko se gradi još nekoliko vila, također s bazenima. Turistička zajednica potvrđuje da se bazeni jako traže, a bilježe i ukupno bolje brojke dosta bolje od lanjskih. “Imamo 10 tisuća noćenja, 40 posto bolje nego lani”, rekla je Zdravka Švenda, direktorica TZ-a Podstrane.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!