Četvrtak, 30 ožujka, 2023

U pandemiji zadržali sve djelatnike, a sada ulažu u dva već posrnula hotela

Objekte je kupio od Erste banke i planira u njima dalje razvijati turistički biznis. Kristić već ima hotel u Neumu.

Akvizicija hotela Pula i zagrebačkog Holidaya pred zaključenjem je, i nakon što se riješi upis, kreće proces ulaganja u oba hotela, kako bi im se podigla kvaliteta i konkurentnost na tržištu.

Potvrdio nam je to u četvrtak Vido Kristić, koji je hotele kupio lani od Erste banke, nakon što su nekoliko godina balansirali na rubu stečaja i afera bivših vlasnika i uprava.

‘Imamo optimizam’

“U ovom trenutku nisam najsretniji akvizicijom zbog situacije koju je turizmu donijela ova pandemija, nitko nema prometa već mjesecima, i pitanje je kad će to krenuti.

Zbog toga svega planovi uređenja će se možda malo usporiti ali imamo optimizam da će ovo cjepivo donijeti i kraj pandemije, pa će se moći ponovno normalno raditi”, pojašnjava nam Vido Kristić, koji je protekloga ljeta u medijima zapažen jer je zadržao radnike u svom hotelu u Neumu, zaposlivši i sezonske radnike.

Kako je poznato, iseljenička obitelj Kristić živi na potezu Kalifornija-Dubrovnik, a u SAD-u se već desetljećima bave građevinom.

Na turističko tržište na Jadranu prvi put ušli su 2013. godine u Neumu, gdje je njihova zagrebačka tvrtka B.M.V. Inženjering kupila Grand hotel Neum od Agencije za privatizaciju Hercegovačko-neretvanskog kantona. U taj hotel su u prve dvije godine uložili gotovo 20 milijuna eura.

U pandemijskoj sezoni ne samo da su zadržali svih stotinjak radnika hotela, već su angažirali i 35 sezonaca koji su u hotelu radili i u 2019. i imali su obećanje poslodavca da se vraćaju u 2020. godini.

Može napraviti dobar proizvod

“Imali smo protekle sezone dva jako dobra mjeseca po prometu u Neumu i zadovoljni smo kako je prošlo s obzirom na sve okolnosti, tako da smo sretni što smo mogli zadržati sve radnike”, ističe Kristić čiji će se turistički biznis sada razvijati na tri međusobno prilično udaljene destinacije.

“Namjera je Hotel Pula, koji radi čitave godine, podići na 4, možda i 5 zvjezdica. Tu ima puno potencijala, ali i jako puno posla jer je objekt u derutnom stanju. Zagrebački Holiday također je na dobroj poziciji, na ulazu u grad, i u prošlosti je imao dobar promet, vjerujem da možemo napraviti dobar proizvod”, kaže Kristić.

Zagrebački Holiday na Jankomiru izgrađen je još uoči Univerzijade održane u Zagrebu 1987. godine i zamišljen je kao kongresni hotel s pet dvorana za sastanke, a neko vrijeme bio je popularan za razne evente, poput vjenčanja. Hotel Pula ima 180 soba i osam apartmana, i nalazi se u blizini mora na pulskom Lungo mare.

Hotele koji su poslovali pod tvrtkama Sunčana staza je Erste banka preuzela nakon predstečajne nagodbe odnosno stečaja, a bivši vlasnik Mile Rudan, također iseljenik iz Kanade gdje se bavi hotelijerstvom, svojedobno je optuživao svoje suradnike da su mu radili iza leđa i navukli mu na vrat policijsku istragu, zbog čega ih je i sudski gonio.

Prije pet godina tako se kao vlasnik Holidaya u sudski registar upisao zagrebački poduzetnik Miroslav Trninić, da bi tvrtka Sunčana staza sa sjedištem u Zagrebu sredinom 2018. godine dospjela u stečaj. Prilikom preuzimanja hotela Trninić nam je sam ispričao da mu je cilj pozicionirati oba gradska hotela na tržištu, uložiti u kvalitetu i podići zvjezdice, no do toga očito nije došlo.

Sam Mile Rudan u medijima se požalio na suradnike i sustav u Hrvatskoj i priznao da se tu više neće upuštati u nikakve poslove.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno