Utorak, 30 svibnja, 2023

U Makarskoj se odmara 13 500 gostiju. Hoteli bez slobodnih kreveta, najave posezone optimistične

U turističkim odredištima na području od Brela do Općine Gradac, prema podacima turističkih ureda, odmor nastavlja oko 53.000 domaćih i stranih gostiju, a po broju turista i dalje vodi Makarska gdje se odmara 13.500 gostiju, u Baškoj Vodi ih je 10.400, a zatim slijede Tučepi, Podgora, Gradac, Brela i ostala turistička mjesta.

Hoteli su popunjeni i nastavljaju poslovanje bez slobodnih kreveta pa se preporučuje prethodna rezervacija smještaja, dok hotelijeri kazuju o dobrom bookingu i najavljuju vrlo dobru posezonu. Od ovoga vikenda ponešto je slobodnih soba i apartmana kod privatnih kućevlasnika na cijelom Primorju, ali krevet više ipak se i dalje traži u vodećim turističkim mjestima na Rivijeri, dodaju u turističkim uredima, piše Index.hr.

Velika ljetna smjena gostiju na Makarskom primorju, s prvim brojnijim ovosezonskim odlaskom od dolaska turista, obavlja se s podosta gužvi na prometnicama i u trajektnim pristaništima. Na Jadranskoj magistrali promet je pojačan, vozi se u kraćim isprekidanim kolonama s manjim zastojima, a isto je i na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda.

Trajekti puni

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas, kao i za dvije sutrašnje prijepodnevne plovidbe, je popunjen, iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je popunjen, a prva slobodna mjesta su tek u ponedjeljak u jutarnjim plovidbama.

Na liniji Drvenik – Sućuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je do sat vremena, a oko dva i pol sata čeka se u luci Sućuraj za povratak s otoka Hvara.

Autobusi pri dolasku u Makarsku kasne 40-ak minuta i većim dijelom su popunjeni, dok su prema svim pravcima autobusi u odlasku uglavnom popunjeni.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno