Subota, 10 lipnja, 2023

U Makarskoj apartmani po 30 €. Još malo pa nestalo

U Makarskoj je 10.9. boravilo, 2500 turista što je 31,7% u odnosu na prošlu godinu.

U Makarskoj u rujnu možete naći izvrstan smještaj za 30 eura za dvije osobe po noćenju. U tu cijenu je uračunata i provizija pa su cijene realno i niže.

Pandemija je definitivno oblikovala sezonu 2020, pa tako i cijene u Makarskoj. Najveći pad u noćenjima bilježi hotelski smještaj. Ostvarili su 22 posto  u odnosu na prošlu sezonu, slijedi kampovi sa 31 posto a najveći broj noćenja zabilježio je privatni smještaj čak 35 posto. 

Najveći danak crvenim listama platio je hotelski smještaj. U njemu je bilo svega 22 posto lanjskog prometa, a u obiteljskom je smještaju situacija nešto bolja. Tamo je stanje s popunjenošću od 35 posto ipak nešto pozitivnije. U kampovima se odmara 31 posto gostiju od prošle godine.

Gledajući po državama trenutno na Makarskoj rivijeri boravi 120 Njemaca. Osim njih, tu je i 1000 Poljaka, 300 Čeha, te manji broj Šveđana, Ukrajinaca i Bosanaca.

Naime, njemačka vlada daje odriješene ruke poslodavcima da sami propisuju mjere za povratnike s odmora u Hrvatskoj. Stoga mnogi odustaju jer im se višetjedna karantena bez plaće ne čini održivom. Drugi pak strahuju čak i za samo radno mjesto. U relativnim brojkama to znači 14% Nijemaca od istog datuma lani.

Austrijanaca gotovo da nema, kao ni Mađara, a u postocima se tu radi o svega četiri, odnosno 5%. To znači da su jako ozbiljno shvatili vladine odluke i ipak su se odrekli odmora na komadiću obale s najljepšim plažama.

Treći paket mjera

Dugo toplo ljeto i u rujnu rezultira turističkom posjećenošću. U Makarskoj se još osjeća ljetni šušur. Krajem rujna stiže i treći paket mjera pomoći Makarskoj. Nakon rezimea turističke sezone Grad će pomoći poduzetnicima i građanima. Prvenstveno zbog korekcija prva dva paketa.

”Ovogodišnja turistička sezona je uspjeh za cijelu Makarsku, ali tu se pojavila i velika negativnost koja se odnosi na noćne klubove koji su bili žarišta korone, tako da nam to nikako ne ide u prilog” – naglašava Brkan.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno