Ponedjeljak, 25 rujna, 2023

U Istri se već pune kuće za odmor. Očekuje se izvrsna ljetna sezona

Istra je već spremna za turističku sezonu, za koju se Istrani nadaju da će biti znatno bolja od prošlogodišnje. Optimizam najviše temelje na blizini najvažnijim tržištima iz kojih gosti dolaze automobilima. Osim obale, turistima je sve zanimljivija unutrašnjost poluotoka… Petstotinjak turista odmara se u ovo zimsko doba u Poreču, većinom sportaši. Većina njih dugogodišnji su gosti u Istri.

– Imate stotine kilometara predivnih mountain bike staza za trening, blizu ste nam, ne ovisimo o avionu, brzo dođemo automobilom, ostanemo i na moru, izvrsni ste domaćini za sve što nam treba, smatra Matthias Krick iz Njemačke.

U višegodišnjem turističkom prvaku Hrvatske, Poreču, spremni su, kažu, za izvrsnu ljetnu sezonu, najave su odlične.

– Ide jako dobro, veće su najave za Uskrs, 1. maj i kasnije špica, mi se spremamo kao da će sezona biti jaka i vjerujemo jako u to, kaže nenad Velenik iz TZ Poreča.

Telefoni u turističkim zajednicama središnje Istre neprestano zvone. Istarska zelena oaza nikad veći mamac.

– Prednost je upravo to što su kuće za odmor kod nas izolirane, razbacane po prekrasnim brežuljcima u zelenilu, ljudi su se nakon lockdowna i izolacije u velikim gradovima, prije svega u Njemačkoj odakle naši gosti dolaze, zaželili prirode, ljepote i provođenja odmora s najbližima, ističe Sanja Kantaruti iz TZ središnje Istre.

I turističke su agencije u niskome startu, samo čekaju otvaranje granica i jasna pravila.

– Čak imamo i pitanja gostiju jesu li iznajmljivači procijepljeni, kakva je situacija s cijepljenjem u Hrvatskoj, kakva je trenutna situacija, žele biti sigurni i sigurno putovati i sigurno stići kući. Nadamo se da će se to sve riješiti, granice otvoriti i spremni smo, ističe Alen Babić, vlasnik turističke agencije u Poreču.

Omiljeno i blisko odredište Njemaca, Austrijanaca, Talijana i Slovenaca, Istra je baš kao i lani, i ove godine spremna u nimalo zavidnim okolnostima dobro iznijetiturističku sezonu.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno