Subota, 1 travnja, 2023

U Hrvatskoj je 2022. godinu dočekalo preko 50 000 turista

Novu godinu 2022. u Hrvatskoj je dočekalo 50 tisuća turista, a prema podacima Hrvatske turističke zajednice, Silvestrovo je u nekim od hotelskih objekata obilježilo pet i pol puta više gostiju nego lani.

Od ukupnog broja gostiju koji trenutačno borave u našoj zemlji, 30 tisuća je inozemnih posjetitelja, a najviše ih je zabilježeno na području Istre i Kvarnera, nakon čega slijede Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska te Zadarska županija.

U hotelima je zabilježeno 27 tisuća gostiju, što je značajno povećanje u odnosu na siječanj 2021. godine kad je na isti dan u hotelima boravilo njih samo pet tisuća.

Kad su u pitanju konkretne turističke destinacije, od novogodišnjih proslava i turista najviše su profitirali Zagreb, Opatija, Dubrovnik, Poreč i Split, a nakon domaćih gostiju, koji su u smislu odredišta najbrojniji, slijede Nijemci, Slovenci i Austrijanci, piše Jutarnji list.

Pohvalno je također i to da je ove novogodišnje praznike u Hrvatskoj dočekalo više inozemnih nego domaćih turista, dok je prošle godine situacija bila obrnuta: od ukupno 15 tisuća gostiju, koliko ih je zabilježeno, njih čak 11 tisuća činili su domaći gosti, što pokazuje da gosti s inozemnih tržišta ove zime ipak putuju značajno više nego tijekom 2021. godine.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno