Ponedjeljak, 29 svibnja, 2023

U Dubrovniku se otvaraju dodatni hotelski kapaciteti, sve se priprema za sezonu

Prošlo je već mjesec dana od početka ruske invazije na Ukrajinu i sad je već svima jasno kako se rat neće završiti brzo kako smo se svi nadali. Uvelike će to utjecati na turističku sezonu, odnosno njen početak koji na našem području obilježava ljetni red letenja po kojemu letovi kreću ovoga vikenda.

Zračna luka Dubrovnik objavila je ljetni red letenja za ovu godinu prema kojem bi ove sezone trebala imati izravne letove prema više od 70 zračnih luka diljem Europe te dvije destinacije izvan nje – New York i Dubai. Kako su najavljeni tek od lipnja u tom su redu letenja i redovni letovi iz Ukrajine i Rusije više avioprijevoznika, što se s obzirom na rat u Ukrajini odakle ovih dana stižu izbjeglice, zasigurno neće dogoditi, piše Dubrovački vjesnik.

Koliko će turista stići u tim prvim zrakoplovima koji samo ove nedjelje slijeću iz jedanaest međunarodnih zračnih luka teško je reći. Bit će to lakmus papir aktualnog stanja na europskom tržištu putovanja za ovu sezonu. Nadajući se najboljem u Dubrovniku se ovog vikenda otvaraju dodatni hotelski kapaciteti. Nakon popuštanja epidemioloških mjera koje su najprije značile produljenje rada ugostiteljskih objekata do 2 sata ujutro i mogućnost okupljanja većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru i posluživanja izvan ograničenog broja stolova, spremni su i ugostitelji.      

– Za vikend će biti otvoreno 20 hotela, pet više nego proteklog tjedna, a kroz travanj je previđeno otvaranje još 20 hotela, najavljuju iz Turističke zajednice Grada Dubrovnika, no i ti su datumi otvaranja uz mogućnost odgode.

Na prvi dan proljeća Turistička zajednica u Gradu je zabilježila boravak 1484 turista. Najviše gostiju je iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, SAD-a i Španjolske, ističu iz TZ Grada Dubrovnika, a nadaju se kako će od ovog vikenda ta brojka početi stalno rasti.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno