Desetero digitalnih nomada iz 7 zemalja svijeta, izabranih putem natječaja, besplatno je provelo u Dubrovniku 30 dana. Iz različitih struka, uz bogato iskustvo rada na daljinu, boravkom u Gradu sudjelovali su u projektu stvaranja boljeg ozračja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik te će ujedno pridonijeti njegovoj globalnoj promociji.

Marlee je jedna od desetero digitalnih nomada koji su posljednjih mjesec dana proveli u Dubrovniku.

– Ne želim otići! Definitivno ne želim otići. Prekrasno iskustvo. Naučila sam da se i netko moje dobi može spakirati i živjeti kao digitalni nomad u predivnoj zemlji, govori Marlee McCormick iz SAD-a.

Tijekom svog boravka ovdje upoznali su se s Gradom i okolicom na drukčiji način od turista, upoznali su naš način života. A svojim će iskustvom pomoći u unapređenju, ali i promociji Dubrovnika kao odredišta za digitalne nomade, piše turizmoteka.hr.

– U početku smo svi zamišljali da je Dubrovnik mjesto za kraći boravak, ali što smo dulje ovdje, dulje želimo ostati. Puno smo obilazili i okolicu s kojom nismo bili upoznati. Jako nas je privuklo i sviđa mi se da ovaj projekt napreduje, rekla je Kaisu Koskela iz Finske.

Smještaj je jedna od glavnih stvari koju treba prilagoditi, budući da je on, najvećim dijelom, namijenjen gostima koji borave kraće.

Na završnoj je konferenciji najavljeno i otvaranje Kuće digitalnih nomada.

– To je njima jako bitno, ne samo kao prostor za rad, kao što smo mi to na prvu doživljavali, nego je to prostor na kojem će se oni nalaziti, družiti i sretati druge digitalne nomade, naglašava Ana Hrnić, direktorica TZ Grada Dubrovnika.

I dok dubrovačke turističke subjekte ostavljaju s novim zadacima, nomadi odlaze zadovoljni iskustvom novog odredišta, ali i obavljenim poslom.

– Znam barem za jednog slušatelja koji se javio i rekao da je sada naučio više o Hrvatskoj nego u školi. To je bilo ohrabrujuće. Mnogi su rekli da ovo zvuči kao čudesno mjesto pa se nadam da će generirati puno zanimanja za Hrvatsku i Dubrovnik, rekla je Marlee.

A svaki je interes dobrodošao, posebno ususret početku izravnih letova iz SAD-a za Dubrovnik.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!