Petak, 31 ožujka, 2023

U Dubrovnik, Makarsku i Rab kao turističke destinacije uložit će se 2,1 milijardu kuna

Petogodišnji plan ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab vrijedan je 2,1 milijarde kuna.

Valamar Riviera objavila je u utorak da je zadnjeg dana siječnja zaključena transakcija s društvom Imperial Riviera, o prijenosu Valamarova dubrovačkog portfelja u sastav Imperiala.

Radi se o tri hotela s ukupno 947 smještajnih jedinica, Valamar Lacroma Dubrovnik Hotel, Club Dubrovnik Sunny Hotel by Valamar i Tirena Sunny Hotel by Valamar, akvizicijske vrijednosti 95,3 milijuna eura, odnosno 100.676 eura po smještajnoj jedinici.

“Sagledavajući interese preuzimatelja predmetnih hotela, financiranje navedene transakcije osigurano je preuzimanjem kreditnih obveza Društva po dva klupska kredita sa OTP bankom iz Splita i OTP Bankom iz Budimpešte, te po četiri kredita Hrvatske banke za obnovu i razvitak iz Zagreba, u ukupnom iznosu od 90,2 milijuna eura po trenutnoj sveukupnoj ponderiranoj prosječnoj kamatnoj stopi od 1,36 posto i osiguranim založnim pravima na hotelima koji su predmetom prijenosa, dok će preostali iznos od 5 milijuna eura biti plaćen u gotovini.

Navedena tri hotela na području Babinog kuka u Dubrovniku će zajedno s nekretninama koje su prethodno unesene u Imperial u postupku povećanja temeljnog kapitala (procijenjene vrijednosti 352,8 milijuna kuna), činiti održivu i strateški bitnu tehnološku cjelinu”, ističu u Valamaru.

Dodaju kako će se putem Imperiala, zajedničke kompanije za rast i razvoj, u destinaciji Dubrovnik već ove jeseni krenuti s daljnjim razvojem turističkog portfelja, kroz značajna ulaganja Valamara i AZ mirovinskih fondova, piše Poslovni.hr.

Kako je ranije najavljeno, petogodišnji plan ulaganja u destinacijama Dubrovnik, Makarska i Rab vrijedan je 2,1 milijarde kuna.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno