Srijeda, 4 listopada, 2023

U 2021. kreću povoljna putovanja vlakom iz Češke prema Rijeci, ali i Splitu i Zagrebu

Vlakovi češkog prijevoznika RegoJet i ovog bi ljeta, drugoga za redom, trebali voziti turiste iz Češke prema Rijeci, a po novom i u Split i Zagreb, dok će se autobusima putnici prevoziti po cijeloj jadranskoj obali od Istre do Dubrovnika, izvijestili su u srijedu iz RegioJeta

Prva vožnja planirana je za 28. svibnja. Za razliku od prošle godine kada vlakovi nisu dolazili u Zagreb i Split i išli su u Ljubljanu, ove će godine dolaziti u Zagreb i Split, pri čemu s Ljubljana ne spominje. I dalje je početna stanica Prag, zatim Brno i Bratislava i Budimpešta. Osim autobusnog prijevoza po obalnim jadranskim odredištima u Hrvatskoj, vozit će od vlakova i u Kotor u Crnoj Gori te u Neum u Bosni i Hercegovini.

Početne cijene karata za prijevoz iste su kao prošlog ljeta, a RegioJet ih počinje prodavati u veljači.

U lipnju i rujnu vlakovi bi trebali voziti tri puta tjedno, a u srpnju i kolovozu svaki dan, a isti dan kada dođu u Rijeku ili Split se i vraćaju za Češku.

U planu su kompozicije s 15 vagona i više od 650 mjesta. Plaćena karta uključuje doručak u vlaku kao i internet vezu, a moguće su rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe po cijeni za tri, prijevoz bicikla i druge usluge.

RegioJet će, kako se najavljuje, i ove godine nuditi paket aranžmane za Hrvatsku u suradnji s turističkim agencijama Čedok i Mediteran. Trenutno nudi aranžmane za odmor u jednom hotelu u Istri i jednom u Makarskoj, a ponudu širi na druge hotele u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Vlakovi RegioJeta prvi put su vozili prema Hrvatskoj prošlo ljeto te da je njima po podacima te tvrtke prevezeno više od 60 tisuća putnika oba smjera, s prosječnom popunjenošću linije od visokih 90 posto.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno