Srijeda, 4 listopada, 2023

TZ Zadarske županije dodjeljuje potpore za kompanije destinacijskog menadžmenta

Turistička zajednica Zadarske županije (TZZŽ) kao regionalna turistička organizacija raspisala je tri javna poziva kojima želi podići svijest o Zadarskoj županiji kao atraktivnoj turističkoj destinaciji tijekom cijele godine te time utjecati na povećanje potražnje za turističkim proizvodima, povećanje turističkog prometa i opće potrošnje.

Predmet Javnog poziva za dodjelu potpora u 2022. programima destinacijskih menadžment kompanija (DMK) je dodjela bespovratnih novčanih sredstava TZZŽ za programe složenih turističkih proizvoda posebnih interesa na teritoriju Zadarske županije. Pod složenim turističkim proizvodom za tržište posebnih interesa podrazumijeva se paket aranžman ili tura koji se sastoji od usluge prijevoza, smještaja i drugih turističkih usluga namijenjenih tržišnim segmentima posebnih interesa. Programi se trebaju odvijati isključivo na području Zadarske županije.

Turistički proizvodi mogu se odnositi na aktivnosti i avanture (biciklističke i pješačke ture, kajaking ture, rafting, penjanje i sl.), nautički turizam (ture po otocima, jedrenje, ronjenje i sl.), gastro i eno (opće ili tematske gastronomske ture, vinske ture i dr.), kulturu (kulturne i povijesne ture, kreativni turizam i sl.) te posebne interese (seoski turizam; promatranje ptica, i dr.).

Prihvatljivi korisnici su registrirane turističke agencije sukladno važećim propisima, a sredstva potpore mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za razvoj i/Ili uvođenje programa na tržište složenih turističkih proizvoda i to za izradu promotivnih alata/materijala, oglašavanje u medijima i za distribuciju.

Predmet drugog Javnog poziva za dodjelu potpora događanjima u 2022. je dodjela bespovratnih novčanih sredstava TZZŽ događanjima na području Zadarske županije, a sredstva potpore mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za troškove razvoja, distribucije i promocije. Ovaj javni poziv namijenjen je turističkim zajednicama, Nacionalnim parkovima, Parkovima prirode, kulturno umjetničkim ustanovama, trgovačkim društvima i obrtima.  

Na kraju, treći Javni poziv za dodjelu potpora razvojnim programima/projektima neposredno povezanih s turističkim proizvodom namijenjen je trgovačkim društvima i obrtnicima koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu; OPG-ovima registrirani za pružanje ugostiteljskih usluga prema propisima koji uređuju ugostiteljsku djelatnost; ustanovama; turističkim zajednicama;  jedinicama lokalne samouprave u svrhu edukacija djelatnika te nabavke opreme i uređenje u svrhu razvoja ponude turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Svi zainteresirani svoje prijedloge za suradnju s pripadajućom dokumentacijom dostavljaju najkasnije do 14. siječnja 2022. u elektronskom obliku putem linka – ovdje koji će se zatvoriti 14. siječnja 2022. u 12 h te u tiskanom obliku — ispunjeni i podneseni online obrazac potrebno je isprintati, potpisati i staviti pečat te poslati poštom.

Dodatne informacije dostupne su ovdje.

SourceUHPA

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno