Četvrtak, 8 lipnja, 2023

TZ grada Splita ne osjeća odgovornost za gužvu na splitskoj Rivi. Sve je usklađeno s epidemiološkim mjerama, poručuju iz HTZ-a

Turistička zajednica Grada Splita ne osjeća se odgovornom za masovno okupljanje Splićana na Rivi proteklog vikenda, proizlazi iz odgovora kojeg smo dobili u ponedjeljak od direktorice Alijane Vukušić. Naime, na Rivi su se odvijala događanja u sklopu Adventa koji organizira splitski TZ.

“Ovogodišnji Advent je gotovo u potpunosti online, jedini sadržaj uživo je na rivi subotom i nedjeljom ujutro na otvorenom i u trajanju od maksimalno dva sata. Aktivnost je usklađena s epidemiološkim mjerama, tako da smo ogradili prostor za 25 ljudi koji se smiju zadržati ispred pozornice najviše pola sata, poštujući fizičku distancu.

Dodane su i oznake na tlu za propisanu udaljenost. Pri ulasku u ograđeni dio mjeri se temperatura, evidentiraju imena uz kontakt telefona posjetitelja, a osigurane su maske i dezinficijens.

Podaci se čuvaju 14 dana. Izvođačima se prije penjanja na pozornicu mjeri temperatura, koriste dezinficijens i daje im se maska koje moraju koristiti do početka nastupa. Iz programa su isključeni svi zborovi, orkestri, plesne skupine i slično, a glazbenici i zabavljači na bini poštuju socijalnu distancu.

Organizator je poduzeo sve mjere opreza, sve aktivnosti uskladio s mjerama i preporukama stožera, a obaviješteni su Civilni županijski Stožer, Grad Split, MUP i HZJZ.”, pojasnila je Vukušić uz napomenu da nakon završetka programa TZ ne može kontrolirati postupke građana.

Iz HTZ-a poručuju da je čitav sustav turističkih zajednica dužan pridržavati se mjera i preporuka. “Apeliramo i pozivamo sve turističke dionike na odgovorno i disciplinirano ponašanje i pridržavanje mjera kako bi se pokušalo sačuvati zdravlje, ali i kako bi se došlo do željene normalizacije života i turizma, poručuju u HTZ-u.

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno