Utorak, 26 rujna, 2023

TZ Bilogora-Bjelovar predstavila novu konjičku stazu.

Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar predstavila je Bilogorsku konjičku stazu, prvu certificiranu konjičku stazu u Republici Hrvatskoj. Riječ je o važnom događaju za Turističku zajednicu Bilogora-Bjelovar, općine i naselja kojima prolazi ova staza te za konjogojske udruge i mala obiteljska gospodarstva. 

Bilogorska konjička turistička staza prva je međunarodno certificirana konjička turistička staza i jedina takva u Hrvatskoj. Na njoj se nalazi sjedište ENGEA Hrvatska, međunarodne asocijacije konjičkog turizma i nacionalne udruge konjičkih turističkih vodiča, pri kojoj djeluje 22 certificiranih vodiča turističkog jahanja. Projekt se temelji na tradiciji konjičkih udruga, educiranih konjanika i uzgajivača konja u tom kraju, od kojih je nekoliko njih proteklih godina otvorilo i svoja seoska turistička domaćinstva.

TZ Bilogora-Bjelovar odlučila je upravo ova izazovna vremena, uz poštivanje najviših epidemioloških preporuka, iskoristiti za promociju i predstavljanje svojih potencijala kako bi šira javnost prepoznala mogućnosti tog područja, ne samo za razvoj konjičkog, ciklo, već i ostalih oblika turizma.  

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno