Nedjelja, 4 prosinca, 2022

Tvrtka Rudan iz Žminja preuzela sve popularnije Terme Jezerčica

Tvrtka Rudan iz Žminja, poznata po projektima energetske uštede, posljednjih godina sve veći iskorak radi prema turizmu. Tvrtka je nedavno od dosadašnjih vlasnica, Zrinke i Ivane Lekić, koje su poznate i kao vlasnice domova za starije osobe, preuzela popularne Terme Jezerčica. Graciano Rudan, osnivač i vlasnik tvrtke Rudan, preuzeo je i upravljačku poziciju u Termama. Rudan otkriva da je njegova tvrtka do sada uložila oko 200 milijuna kuna u turističke projekte.

Što se tiče Termi Jezerčica, Rudan napominje kako je prostornim planom predviđena gradnja još jednog hotela visoke kategorije, a postojećem hotelu slijedi rušenje kako bi se na njegovom mjestu izgradio novi. Rudan dodaje da su bazeni u dobrom stanju s obzirom na to da su nedavno obnovljeni. Posebno je zadovoljan kvalitetom termalne vode za koju kaže da je toliko kvalitetna da se po parametrima može koristiti i za piće, što je dosta rijetko, piše Jutarnji list.

– Sada slijedi ekipiranje menadžmenta, a potom i investicije na prostoru Termi Jezerčica. Ako bude sve u redu i po planu, moguće je da dio investicija u Termama Jezerčica počnemo već u rujnu iduće godine. Naravno, sve će to ovisiti o brzini izrade projekata i dobivanja građevinske dozvole – pojašnjava Rudan.

Terme Jezerčica su kao tvrtka trenutačno u fazi pripajanja tvrtki Rudan. – Proces spajanja je već počeo tako da turistički sektor pripajamo matičnoj tvrtki – ističe Rudan.

U Vodicama je tvrtka Rudan u zadnjih nekoliko godina kupila i Hotel Radin te Hotele Villa Antonina i Arausana. Također imaju udio od 28 posto u Hotelima Vodice. Prije tri godine preuzeli su i hotel Učka na planini Učka. Kako se radi o dosta devastiranom hotelu i nekadašnjem odmaralištu INE, hotel je, kako nam kaže Graciano Rudan, trenutačno u fazi projektiranja. Hotel Učka inače ima 32 sobe te sportske terene na oko 55.000 metara četvornih .

Što se tiče protekle sezone, Rudan kaže da je zadovoljan.

– Sezona je bila iznad naših očekivanja, a kada dovršimo sve projekte koje smo planirali, možemo očekivati polagani početak povrata ulaganja. Za sada poslujemo održivo – pojašnjava Graciano Rudan.

Inače ove sezone je tvrtka Rudan upravljala s hotelom Pagus na Pagu. Na pitanje je li zainteresiran za njegovo preuzimanje Graciano Rudan nije htio dati odgovor.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno