Srijeda, 4 listopada, 2023

Turski nacionalni avioprijevoznik u svibnju će ponuditi manji broj tjednih letova Zagreb – Istanbul

Turkish Airlines u travnju je nudio i do 9 letova tjedno na direktnoj liniji između Zagreba i Istanbula. Kompanija za svibanj ipak smanjuje broj tjednih operacija između dva spomenuta grada, dostupno je do pet letova tjedno.

Kompanija je početkom travnja nudila veći broj letova na ovoj liniji, bila su dostupna čak dva leta dnevno tri dana u tjednu, kompanija je očito računala na povećanu potražnju oko blagdana Uskrsa, piše croatianaviation.com. Ipak, broj operacija u svibnju neće biti tako velik. Turkish Airlines će od prvog svibnja smanjiti broj operacija na pet letova tjedno te će na njima prometovati zrakoplovi tipa B737-800 i zrakoplovi iz A320 obitelji.

Direktni letovi između Istanbula i Zagreba u svibnju će biti dostupni ponedjeljkom, srijedom, četvrtkom, petkom i nedjeljom, s napomenom da su letovi srijedom, petkom i nedjeljom najavljeni u jutarnjem, a ponedjeljkom i četvrtkom u večernjem terminu.

Nema potvrde letova prema Dubrovniku

Druga linija Turkish Airlinesa u Hrvatskoj je ona prema Dubrovniku prema kojoj ovaj avioprijevoznik prometuje još od 2016. godine. Kompanija je održala sastanak s predstavnicima Turističke zajednice grada Dubrovnika u siječnju ove godine na temu ponovne uspostave direktne linije između Istanbula i Dubrovnika, koja je u prekidu od izbijanja globalne pandemije. Trenutno je moguće rezervirati let na ovoj liniji za početak lipnja, no kompanija još od siječnja 2020. godine u prodaji drži karte prema i iz Dubrovnika no zatim te letove otkazuje.

Hoće li se Turkish Airlines vratiti u Dubrovnik ove godine to ćemo tek vidjeti, no Zagreb kao odredište ove kompanije ne bi trebao biti upitan. Dapače, u samoj špici sezone, ovisno o restrikcijama, možemo očekivati svakodnevne letove prema glavnom gradu Hrvatske.

Što se tiče šire regije, ovaj poznati avioprijevoznik u svibnju planira prometovati prema Ljubljani (3 puta tjedno), Budimpešti (7 letova tjedno), Beču (14 puta tjedno), Beogradu (11 puta tjedno), Sarajevu (8 puta tjedno), Podgorici (9 puta tjedno), Prištini (5 puta tjedno), Skopju (5 puta tjedno) i Veneciji (7 puta tjedno).

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno