Subota, 25 ožujka, 2023

Turska 2021. vidi kao ”last minute” godinu. Očekuju barem 50% rezervacija u odnosu na prošlu godinu

Na panel diskusiji između Bentoura i Sun Expressa, sudionici su bili optimistični da će znatno više Nijemaca ponovno otputovati u Tursku sljedeće godine.
Fulya Fatma Durgut, savjetnica veleposlanstva Republike Turske, rekla je na konferenciji Zoom koju je moderirao glavni urednik fvw-a Klaus Hildebrandt da je čak u ovoj pandemijskoj godini preko milijun gostiju iz Njemačke putovalo u Tursku. Godina je započela vrlo dobro, ali ulazak je bio moguć samo kratko vrijeme od tri mjeseca u ljeto ili jesen.

Za to je vrijeme, izvijestio je Bilgihan Yilmaz, izvršni direktor Fraportove operativne zračne luke Antalya, u rujnu je dosegnuto 40 posto broja gostiju od 2019. godine. Tome je pridonijelo i snažno rusko tržište. Voditelj prodaje Sun Expressa, Peter Glade, procjenjuje da će oni ostvariti dobrih 30 posto prethodne godine u pogledu broja putnika. Ta njemačko-turska zrakoplovna tvrtka nije prekidala operacije tijekom pandemije .

Sudionici rasprave bili su općenito optimistični za narednu godinu. Broj turista koji će se odmoriti u Turskoj ponovno će porasti, rekao je šef Bentoura Deniz Ugur. Očekuje obujam rezervacije od 50 posto rekordne 2019. godine kada je bilo pet milijuna njemačkih gostiju.

Sun Express trenutno planira osigurati 70 posto uobičajenog letačkog kapaciteta. “Ne očekujem porast u prvom tromjesečju, ali ako krene na Uskrs, ljeto će biti dobro”, rekao je Glade. Iznenađuje izjavom da će prijevoznik u prosjeku smanjiti cijene u odnosu na 2019. godinu: “Želimo da Turska radi”, rekao je direktor prodaje.
Nastavkom reklamne kampanje tekuće godine, tursko Ministarstvo turizma želi ponovno potaknuti poslovanje, rekao je savjetnik Durgut. Međunarodni portal www.goturkey.com u potpunosti je revidiran, a radi se na njemačkoj verziji web stranice, koja je prije bila dostupna samo na engleskom jeziku.

Šef Bentoura iz Njemačke Songül Göktas-Rosati pretpostavlja da će hotelijeri održavati cijene stabilnima: “Vrijednost putovanja mora se odražavati na cijenama.”
Sudionici su se složili da će sustav programa certificiranja, PCR testova i nadolazećih cijepljenja pružiti turistima izvrstan osjećaj sigurnosti. To bi također povećalo broj rezervacija. PCR testovi prije polaska u Tursku, koji su se često provodili i u hotelima, dokazali su se, kaže Ugur.

Hoteli su ostavili besplatne posebne karantenske sobe za goste koji su imali pozitivne testove bez ikakvih ili samo blagih simptoma, kao i njihovu rodbinu. Tako će biti i sljedećeg ljeta, izvijestio je Durgut.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno