Petak, 9 lipnja, 2023

Turkish Airlines povećao broj letova između Dubrovnika i Istanbula

Turkish Airlines, član Star Alliance grupacije koji između Zagreba i Istanbula trenutno prometuje 10 puta tjedno o čemu smo ranije detaljno pisali (OVDJE), od početka kolovoza povećao je broj tjednih letova na liniji između Dubrovnika i Istanbula.

Kompanija je najavila obnavljanje prometa na ovoj liniji te su prema Dubrovniku bila potvrđena svega dva tjedna leta. Podsjećamo, od početka izbijanja pandemije do same špice ove ljetne sezone linija je bila u prekidu i Turkish Airlines nije prometovao prema odnosno iz Dubrovnika.

Zbog povećane potražnje Turkish Airlines je odlučio povećati i svoj kapacitet odnosno broj tjednih letova između Dubrovnika i Istanbula, pa su trenutno, umjesto dva, dostupna četiri leta tjedno između dva spomenuta grada.

Linija će do kraja kolovoza prometovati svakog ponedjeljka, srijede, četvrtka i subote, uglavnom sa zrakoplovima tipa A321, čime će Turkish Airlines između Dubrovnika i Istanbula samo do kraja ovog mjeseca ponuditi više od 4.750 sjedala, piše croatianaviation.com.

Dubrovačka je zračna luka objavila svoju mjesečnu statistiku za srpanj. Kroz ovu je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 191.714 putnika, čak 132 tisuće putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine (59.133 u srpnju 2020.).

U odnosu na srpanj 2019. godine, brojke su još uvijek razmjerno niske. Naime, tada je kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo 514.723 putnika, što je trenutno još uvijek daleko od realnosti, iako možemo očekivati nastavak rasta na mjesečnoj razini i u kolovozu.

Od 01. siječnja do 31. srpnja ove godine kroz Zračnu luku Dubrovnik prošlo je 288.825 putnika, gotovo dvostruko više u odnosu na isto razdoblje 2020. godine. Najveći broj putnika, kako je objavljeno od strane dubrovačke zračne luke, dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, što s obzirom na činjenicu da Dubrovnik ima 8 tjednih letova prema New Yorku i nije veliko iznenađenje.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno