Srijeda, 4 listopada, 2023

Turkish Airlines najavio svoj red letenja za prosinac

Turski nacionalni avioprijevoznik, Turkish Airlines, član Star Alliance grupacije, najavio je svoj red letenja za prosinac ove godine. Ovaj će poznati avioprijevoznik u posljednjem mjesecu ove godine prometovati prema Dubrovniku i Zagrebu, ukupno do 12 puta tjedno na dvije linije prema Hrvatskoj.

U odnosu na studeni, Turkish Airlines će u prosincu imati svega jedan let tjedno manje prema Zagrebu, no to će ujedno nadomjestiti korištenjem zrakoplova većeg kapaciteta na liniji između Istanbula i Zagreba. U prosincu će u prometu biti i linija prema Dubrovniku.

Linija Istanbul – Zagreb – Istanbul

Turkish Airlines u prosincu planira prometovati 10 puta tjedno između Zagreba i Istanbula, jedan let tjedno manje u odnosu na studeni. Na većem broju letova (njih 25) Turkish će prema Zagrebu slati zrakoplove tipa Boeing 737 MAX8, a nerijetko i zrakoplove tipa A321 i B737-900ER. Na dva leta u prosincu najavljeni su i zrakoplovi tipa MAX9, no za sada nema najava širokotrupnih zrakoplova kao što je to bio slučaj u studenome. Kako nam je kasnije potvrđeno, A330 Turkish Airlinesa u Zagreb su dolazili zbog tereta a ne putnika.

Turkish će tako u prosincu prometovati dva puta dnevno ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom, te po jednom dnevno ostalim danima, čime dolazimo do ukupno 10 tjednih letova.

Time će Turkish ponuditi ukupno 14.846 sjedala na 46 povratnih letova između Zagreba i Istanbula u prosincu.https://3b2998a9-3b87-48d6-a986-44cc3997a668.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.html

Linija Istanbul – Dubrovnik – Istanbul

Linija između Dubrovnika i Istanbula također nastavlja prometovati u prosincu, dva puta tjedno, srijedom i subotom. Turkish je do sada, u studenome, otkazao tek dva leta prema Dubrovniku, dok je ostatak odrađen na vrijeme.

Prema trenutnim najavama, u prosincu će između Dubrovnika i Istanbula biti 9 povratnih letova, pri čemu je na 7 letova najavljen A320, a na tek dva leta manji zrakoplovi tipa A319, piše Croatian Aviation.

Turkish će u prosincu između dva grada ponuditi ukupno 2.646 sjedala, što je definitivno dovoljno u ovoj zimskoj sezoni kada je zbog utjecaja pandemije broj turista u Hrvatskoj vrlo nizak van same ljetne sezone.

Turkish Airlines planira i u ostatku zime prometovati i prema Dubrovniku i prema Zagrebu, a veselimo se što ćemo njihovu uslugu isprobati već u siječnju putujući u business klasi ovog prijevoznika. Jasno, to ćemo putovanje detaljno opisati u trip reportu.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno