Srijeda, 4 listopada, 2023

Turkish Airlines na liniji Istanbul – Zagreb u prosincu leti 4 puta tjedno

Turkish Airlines: u prosincu više od 5700 sjedala na liniji Istanbul – Zagreb

Turkish Airlines u prosincu će prometovati četiri puta tjedno na liniji Istanbul – Zagreb, izvještava croatianaviation.com.

Turska nacionalna aviokompanija stabilizirala je broj operacija prema glavnom gradu Hrvatske, četiri tjedna leta dostupna su još od sredine rujna ove godine. Turkish Airlines će u posljednjem mjesecu ove godine zadržati jednak broj tjednih letova kao i do sada, prometujući između Zagreba i Istanbula ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom.

Na liniji između Zagreba i Istanbula prometovat će zrakoplovi tipa B737-800 i A321 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 151 odnosno 188 sjedala. S obzirom na najavljenih 17 letova između dva spomenuta grada, Turkish će u prosincu ponuditi čak 5726 sjedala u oba smjera što je, s obzirom na trenutnu situaciju, zadovoljavajuća brojka.

Turkish Airlines trenutno nudi svakodnevne letove na liniji prema Zagrebu od siječnja 2021. godine, no zapravo se radi o starom rasporedu kojeg kompanija još nije revidirala, za očekivati je da će broj letova i u sljedećim zimskim mjesecima biti smanjen na tri do četiri leta tjedno.

Turska aviokompanija uredno prometuje prema Zagrebu te nema ad-hoc otkazivanja letova na ovoj liniji, s obzirom na to da ne postoje restrikcije za putovanje u Tursku, određeni broj ljudi putuje upravo u Istanbul na kratki odmor. Pritom valja istaknuti akcijske cijene aviokarata na ovoj liniji, a prije manje od mjesec dana i mi smo, u suradnji s aviokompanijom, organizirali giveaway iz Zagreba za Istanbul.

Turkish Airlines nastavlja pratiti stanje s globalnom pandemijom, za očekivati je da će u proljeće sljedeće godine rast potražnje rezultirati i većim brojem tjednih letova na ovoj međunarodnoj liniji, uz mogući povratak ove kompanije i u Zračnu luku Dubrovnik!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno