Subota, 1 travnja, 2023

Turizmu treba olakšati situaciju; brzi testovi na koronu neophodan su i strateški potez

U pismu predsjedniku vlade Španjolske Pedru Sánchezu, kojem su se pridružili i veliki organizatori putovanja, kaže se da su brzi testovi “prikladan instrument za reaktiviranje turističkog sektora”. Ako vlada želi osigurati da turizam ponovno postane “strateški sektor za španjolsko gospodarstvo”, “moramo si olakšati stvari”, rekao je predsjednik udruge Jorge Marichal.

U svojoj peticiji Cehat piše da se zdravlje dolaznih turista mora provjeriti testovima koji su brzi, učinkoviti i pristupačni. U mnogim dijelovima Europe PCR testovi su i dalje skupi i nisu dostupni cijeloj populaciji. To bi moglo negativno utjecati na potražnju za putovanjem u Španjolsku.

Brzi testovi antigena

Uvođenje obveznog PCR testiranja za Kanarske otoke, gdje je glavna sezona upravo započela, posebno je kritično. Od 14. studenog trebaju testovi pri ulasku, ali prihvaćaju i brze testove antigena. To više neće biti moguće od 23. studenog, jer se prema propisima središnje vlade poništavaju propisi regionalnih vlada.

PRIJAVI SE NA NAŠ NEWSLETTER

Želiš pratiti sve najvažnije vijesti iz turizma na jednom mjestu? Prijavi se na naš Newsletter i primaj "Pregled dana" svaki dan u 14:30h

Please wait...

Hvala na prijavi!

Podcast Turizam24

pratite nas

10,000FansLike
1,700FollowersFollow
1,500SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

aktualno